Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
emil_v r - майстор
Не че ми пречи , но защо се изолира шахтата и от вън и от вътре ,аджеба?
Нали , не е ли целта да държи зимата Т +4 градуса , когат навънка е -минус ?
(сбогом правопис :-D )
Долната част на бетоня е термостабилна , закво да се изолира отвътре ?
Според мен - изолацион :-D само на капака отвътре ,
и горната половина (50см) отвън на бетоня .
И така ще е термостабилна зимата , понеже дъното ще фиксира температуратъ , малко излишен труд и пари които можеше да ги земе некой теракотаджия :wink: :wink:
Ааъ , бих направил и малка шахтичка за изпомпване на подпочв. води , ако има .
Ставаш за майстор все пак :wink: :wink:
8180 - майстор
Здрасти Стефан,
Той и Шотик попита, а на мен ми предстои - ти проучва ли за някакви нормативи? Един съсед го караха да преправя готова шахта, ама още не съм се задълбочавал - нещо двойни капаци и помежду вата го караха да слага.
Time2Burn - специалист
Мойта пък ме накараха да я бутна (изкъртя), за да ми сменят щранга от Софийска вода. Бетоненият капак - не виждам смисъл от него. Аз мойта я покривам с дървено пале и ламарина, така че да не се забелязва в двора че има шахта.щом е метър в земята - гаранция няма да замръзне. Не съм се замислял чак толкова, но не мисля че трябва да се обръща внимание на една шахта за водомер. Такива топлоизолаций са малко пресилени. Аз съм млад майстор, и често си задавам въпроса "преди 20 години" когато нямаше такива материали, нямаше такива изолаций и лепила и чудесий, как ли са живяли хората??? Достатъчно е водомера да е на метър в земята и да не го вали сняг, а тея бетонни капаци, с фибрани и армировки с мрежи и не знам още какво, те май подхождат по - скоро на изба а не на шахта...
Стефан - майстор
8180 написа:
Здрасти Стефан,
Той и Шотик попита, а на мен ми предстои - ти проучва ли за някакви нормативи? Един съсед го караха да преправя готова шахта, ама още не съм се задълбочавал - нещо двойни капаци и помежду вата го караха да слага.
Всеки случай е сам за себе си. Защо ми трябват нормативи, щом имам одобрен от общината проект?
lyki - специалист
Стефане та то тази шахта сие едно потенциално бомбоубежище . :lol:
Това на майтап,иначе я бива .Само един съвет от мене слагай водомера на колена (повдигнат със около 10-15см.от хоризонталнната ос на водопровода).Няма да обяснявам защо,който есвалял водомер ще ме разбере.
Стефан - майстор
lyki,
Тръбите ми не са поцинковани, а пластмасови. РЕ. Предвидил съм го. Знам за какво говориш, но това остана в миналото.
lyki - специалист
Е аз на твое място арматурата ,метър преди и метър след водомера бих направил с поцинкована и пак да си продължи с РЕ,но щом си решил така . :?
LazarGanev - "Велик майстор"
И нищо не ти пречи на връзките между стомана и РЕ вместо муфа да сложиш тройник - излиза по-евтино :wink:
Стефан - майстор
Според мен колкото повече "свръзки" има, толкова повече се явяват потенциалните протечки след време. Особено ако са на неотсекаем участък. Мерси, все пак.
lyki - специалист
LazarGanev написа:
И нищо не ти пречи на връзките между стомана и РЕ вместо муфа да сложиш тройник - излиза по-евтино :wink:

:lol: Да и продължението от тройника да изведеш в някое закътано място на двора със кран в земята :wink:

Тема "Моята шахта за водомера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: