Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
На метър сантиметър.Това е моето мнение.
andrey75 - помощник
здравейте,предстой ми изграждане на кухня на терасата.от информацията от форума разбрах че наклона трябва да е 2 см. на метър, разтоянието от мивката до вертикалния щранг е около 7-8метра,става дума за панелка където 14см. е доста неприемливо число,даите някакви предложения.благодаря ви предварително.
Rumen Iankov - специалист
При мен за същото разстояние се наложи да направя 10 см замазка.Като в нея сложих 5см фибран и 5см замазка.Другият вариянт е тръбата да мине по стената ако е възможно но в панелките почти винаги не може да стане този вариянт. :)
ludmilz - специалист
Наклона на канализационните тръби е от 1 до 3 %. Минималния наклон е 0,5 % и то само за дренажи. ако имате по-голяма денивелация е редно да изградите шахта с пад или вертикален участък с пад
peshev-ko - специалист
Дължината на моя канал е 18 метра,тръба 110.Наклона ми е 1.5 см/м.Правилно ли съм го изчислил?Ако не,мога да го поправя,тъй като не съм го заровил...
LazarGanev - "Велик майстор"
Правилно е - заравяй :) !
peshev-ko - специалист
Благодаря! Камък ми падна от сърцето!Много маразим да копам... :partyman:
lyki - специалист
Наклона е добър, само внимавай преди да заровиш огледай добре тръбите, всички трябва от долу да са добре положени на здрава основа , ако има луфтове попълни добре с пясък . при заравяне ПВЦ -то е гъвкаво и отдава при неравности и се получават утайници по трасето които стесняват отвора и се певръщат в потенциални задръствания.
peshev-ko - специалист
трамбовал съм:пръстта,3 см.ситна баластра и 5 см. пясък.Мисля,че е достатъчно?
ludmilz - специалист
ако изкопа ще го заравя земекопна машина първо закрий тръбите с трамбована пръст на ръка около 10 см. времето е студено, тръбите стават крехки и трошливи и може някой по-голяма буца лесно да я счупи при избутването на пръстта

Тема "какъв е наклона при изграждане на ВИК обратни води тоалетна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: