• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
iliana - специалист
ами защото нямам представа колко попива или извира
ако знаех надали щях да питам
като имате септична яма 20 кубика да не я пълните за 5 дни
или може би ще се напълни след 25 години защото никога не е чистен а оттолкова го ползваме
ако само се заяждате или не знаете няма нужда да отговаряте
Стефан - майстор
iliana написа:
но в момента в селото правят канализация и се касае за няколко месеца
Кое е селото?
batsande - специалист
Според мен ,а и като гледам и всички други са против вашето решение да използвате кладенец за септична яма.Това ,че е кощунство си е така, но не се ли замисляте ,че все пак това са подземни реки и течения, които води ще бъдат замърсени (меко казано),отровени с човешки и битови мръсни води които ще бъдат отведени към кладенеца на съседа или на някой друг и въобще няма да предполага ,че всъщност ще пие ла.на. Знам ,че това си е ваше и във вашия имот но ви съветвам да си изградите нова попивна яма далеч от кладенеца(дори и незаконна,не че в кладенеца е законно) изгребете количеството от кладенеца и след известно време водата може да е годна и за пиене.

ПП Все още не мога да проумея на кого би му хрумнало подобна глупост, дано не сте в моето село и още по близо до нас.
Deo-x - специалист
iliana написа:
в момента в селото правят канализация и се касае за няколко месеца
Лошо е да се използва кладенеца за такъв цел.Ето какво е мнението ми-като ще правят канализация в селото ви,със сигурност ще ти прокарат тръбите и затова изчакай малко,преди да си правиш нова септична яма.А стария/кладенеца/ извикай фирма с цистерна да ти го източат,излиза около 85лв услугата.Така ще спечелиш време за месеци наред :wink: :)
ciryl - напреднал
Здравей,
Според действащото законодателство, септичната яма
трябва да бъде затворена, т.е. да не прониква фекална
вода в почвата. При напълване се изпомпва.
Стефан - майстор
ciryl написа:
...
Според действащото законодателство, ....
Може и така да е. Кой ще влезе вътре да провери? :?
batsande - специалист
Извинете ме за спама, но вчера гледах по дискавъри как в щатите сменят повреден клапан на тръбопровод за нефт с фи 120см и над хиляда километра дълъг.Успяха да го срежат и заварят нов без да падне и една капка петрол на земята пък ние в България акаме там където е възможно най чисто.Но съм сигурен ,че има и други ,които по един или друг начин не уважават и оскверняват това което прави природата,било то и в собственият им двор. :toimonster:
  • 1
  • 2

Тема "нова септична яма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: