• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Милен - майстор
То копането лесно ама къде да се копа :? Ако не се уцели точно повредата настава едно търсене/копане :x
Мисля да си пускам 25м от водомера до къщата с такива полиетиленови тръби. Лошото е че ще се бетонира после пътеката върху тръбата.

От снимките не можах да видя точно кой е производителя на тоя боклук, някъде спомена за Булпласт. Значи по-далече от техни тръби, ама днес слагах тяхна ф110 за канализация :evil: дано ПВЦ то им не е менте.
Johny - майстор
На парчетата, които имам, не пише кой е "авторът", но не е зле да поразпиташ след като ще бетонираш.
Имаше предположение за Булпласт от един колега.
До сега ги улучваме по локвата на повърхността, но първия път беше в един пущинак и я видяхме на втория ден. Резултата беше 54м3 вода на вятъра, които платихме. Вече мисля да организирам ежедневен обход на трасето, като граничарите. :lol: :lol: :lol:
mitko_rupite - специалист
От този ТИП тръби съм срещал многооо.
ВиК то във Петрич -- монтират мужду уличния водопровод и водомери на клиенти ...

Аз също съм захранил мойта къща/втори етаж / от водомера до една удобна точка ,със такава тръба и вече около 7,8 години НЕМАМ ОПЛАКВАНИЯ ..

--------------------------
Може би твоят ПРОИЗВОДИТЕЛ е ПРОБЛЕМА :?

.
Милен - майстор
Май всичко е до късмет. Използвам 50м трасе от тези тръби 10г. за поливане от кладенец и до сега няма проблем. Даже в началото 2г. бяха на открито на слънцето единствените повреди бяха от някоя коса по невнимание при косене на тревата. :) За да избегна подобни щети и постоянно появяващи се нови муфи я зарих. Тръбата е купувана от близката железария без да я избирам и заглеждам много много.

Фирмата която подменяше водопровода по улицата използваше тръби за отклоненията с маркировка PE100 SDR17 32x2.0 PN10bar, не помня какъв беше производителя им.Бързите им връзки бяха италиански, черни със светлосини гайки.
Момчетата казаха че досега са нямали проблеми с тях и ми ги препоръчаха до къщата да си пусна такава тръба.
rusev - специалист
Такава тръба сложиха ВиК на къщата на село от магистрални водопровод до водомера. Вече 5-6 години, нямаме грижи. Дано не викам дявола и да продължава безпроблемната й употреба.
montoya - майстор
По скоро като са я развивали майсторите от рулото, понеже се получава усукване и се е получило прекършване на тръбата, после не се вижда, защото ръбчето е малко, но при по - високо налягане си прави проблеми. Другия вариант е точно там да е имало остър камък или нещо подобно, което да е пробило тръбата. Те затова се и зариват с пясък около тръбата, но....
Johny - майстор
Ето какво ми написа един колега от форума:
Бързите връзки за ПЕ тръбите са турски. Не знам какво качество са. От Булпласт или от техните дистрибутори си купувайте само от стоката която внасят. Производството им е по всякаква критика. Тръбите от полиетилен мисля че нямат сертификат за вода, а са за кабели. А ПВЦ тръбите за канала пак са за кабели и нямат сертификат за канал. Правят се от отпадни пластмаси, найлони и т.н. в Правец. Ахат цепят стотинката за това продават евтини неща, но в ония край се търси да е възможно най-евтино.
Ето и обещаната муфа. За съжаление беше последната. Оказа се, че фирмата е италианска - UNIDELTA. За това била добра продукцията.
http://images.google.bg/imgres?imgurl=h ... N%26um%3D1

Прикачен файл

P3310628.jpg
P3310628.jpg (52.63 KиБ) Видяна 4701 пъти
chavdarov6 - специалист
Давам като вариант само : може да не е складирана добре тръбата и да е разрушена целостта й. Друг вариан :) :от въпросната фирма хварлят тръбичката в превозното средство,върху нея BOSH-11-ка,5-лопати,2-кирки..........
Честно да ти пиша нямам достатъчно голям опит с ПЕПВ но от малкия такъв знам,че тея тръбички са доста якички. (тръбите,не фитингите) :?:
  • 1
  • 2

Тема "Не си купувайте такава тръба!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: