NeoBoss написа:Имах обект в Перник,повярвай много гадна вода направо ръцете ми побеляха като се измих след работа ,та дадох тази идея и до сега човека е доволен.LazarGanev написа:Решението с най-нисък бюджет:
- използваш тази помпа, която имаш и ако ти прави проблеми, тогава си купуваш Сперони, добри са. Помпата трябва да я пуснеш на 6м от водата.
- купуваш този хидрофор за 62 лв, монтираш го към системата за поливане и го връзваш да управлява помпата
- слагаш един кран, с който да подаваш вода към къщата. ако спре централното водоснабдяване, като в тоя случай трябва да затваряш крана при водомера. Никакви възвратни клапани не ти трябват, освен този, на смукателя на помпата.
- желателно е в кладенеца да има пуснато едно въженце с 2л бутилка бира на долния край, в случай, че се появя наоколо. Това е. Сега, ако има други въпроси, да ти говоря, че трябва да сменаме бирата с нещо по-твърдо - ще те излъжа, щот съм шофьор
бира и кебабчета винаги има там , особено за хора даващи добри идеи![]()
![]()
вкопаването на помпа е невъзможно едва изкопах легло за езерото на 150см дълбочина амоли 6м , просто то е леска или някакъв вид скала която с кирка се копа по 4см на забиване. Не случайно кладенеце е гърмян хахах.
та мислех да взема хубава помпа която да ми прави от 20м дълбочина 3,5 бара налягане сперони или wilo и да я използвам за директно
нпояване а тази манчеката да я направя на хидрофор за в къщата.
като горе долу бюджета ми е към 700лв.
НО danisaw вдъха надежда в мен.
Можеш ли да кажеш личния си опит от тези водопреобразователи. Аз незнам какваа точно е водата в кладенеца казвали сами че нествала за пиене а ако я извариш съдя побелява - което ме водеше чее варовита. Освен варовика друго можели да пречи на машини и др. и заслужава ли си да се дадат 200лв за пълен анализ на водата. Като знам че нее отрвна и са поени животни с неяимали какво още да се научи за нея. Като тя няма да се използва за пиене само миене къпане и поливане.
И ако става водата след водопреобразователя да се ползва от бойлер какво ще кажете за следната система
тая помпа
http://www.gradinka.bg/offer/130.html
която да вади от 20метра дълбочина (на дъното на кладенеца) вода във един съд на 2рия етаж на къщата (600литров) към него да се включи хубав хидрофор който да захранва цялата къща и градина.
така помпата с нисък дебит ще прекарва водата по бавно през магнита и ще е с максималното си КПД, Няма да се налага да се включва често тъй като ще пълни единия съд на интервал колкото може да пълни за 2 часа
п.с. вече съм готов и да финансирам такаче ще се радвам ако предложите помпи и хидрофори , за да нестава реклама може и лс.
И ако има проблем с линка на помпата ще го променя.
а ти на какви пари ги взимаш, останах с впечатление че си ползвал повече от един.
щот на тоя сайт некви цени от 300 и нагоре а ТУК от същия сайт ги дават 75лв поне такава е обявата.