Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ibogdanov - специалист
Каналски написа:
ibogdanov написа:
чесно казано ми е малко страно да ти отговоря но ...
:) не си ме разбрал ! Понеже се писа за, отваряне затваряне загряване и пр. , реших да кажа че според мен трябва да е "Нормално затворен" ... т.е. то си е ясно от написаното от теб, ама пак да се обадя, да подкрепя, да се съглася, да натъртя :roll:
хехехе !!! палавник ! :-D :partyman:
bisplus - специалист
Сега ми дойде идея! Монтираш един механизъм за тоалетно казанче и си готов! Може да ми е тъпа идеята но ще стане и най-вече ще бъде доста елементарно.
ibogdanov - специалист
bisplus написа:
Сега ми дойде идея! Монтираш един механизъм за тоалетно казанче и си готов! Може да ми е тъпа идеята но ще стане и най-вече ще бъде доста елементарно.
пробвах го...
пълни бидона за около 3 дена! дебита е малък. освен да го преработя някак си. поне това което е при мен е с много малко сечение, иначе е на 1/2 като вход. рамото е 30 или 40 сантиметра и е ОК ама пълненето е направо индианско.
Мислил съм вариант да го разпробия, но нещо бургията ми идва малко длъжка :-D
20'ската от комплекта на хилти за бетон .. направо ше му избия кочината
ibogdanov - специалист
еййй тия русенци ма отсвириха като кисела краставица !!!!
не искат да продават вентили май :x
малко им се вижда един вентил
sensi - специалист
И аз да попитам нещо, а можели вентила да бъде нормално отворен. Искам да правя една система. Да сложа един пресостат на водопровода и когато има налягане вентила да е отворен, когато налягането намалее, пресостата задейства вентила и той затваря и в същото време подава включване на хидрофора. Мислите ли, че може да се направи така. Благодаря предварително.
ibogdanov - специалист
sensi написа:
И аз да попитам нещо, а можели вентила да бъде нормално отворен. Искам да правя една система. Да сложа един пресостат на водопровода и когато има налягане вентила да е отворен, когато налягането намалее, пресостата задейства вентила и той затваря и в същото време подава включване на хидрофора. Мислите ли, че може да се направи така. Благодаря предварително.
на мен ми звучи добре. но хидрофора от къде ще черпи водата?? нали си затворил водопровода. сигнала ще го подава пресостата а не вентила обаче. пресостата през реле ти управлява каквото си искаш :)

http://www.relpol.biz/relays/rg25/rg25.htm
реленцето се задейства от сигнала на пресостата и затваря веригата на хидрофора или на нещо друго .. нещо такова ми се върти в главата
Trifun - специалист
sensi написа:
И аз да попитам нещо, а можели вентила да бъде нормално отворен.
Електромагнитните вентили са устройства, осигуряващи с помощта на електромагнитен привод протичането или спирането на флуиди през тръбопроводите. Биват директни /седлови/ и индиректни /мембранни/, нормално отворени или нормално затворени в зависимост от тяхното приложение. Електромагнитните вентили в системите за автоматично регулиране служат като релейни органи за дистанционно управление и регулиране.
2v6 - майстор
sensi написа:
Тая работа ще я върши един възвратен клапан - махаш го от бойлера и го слагаш след водомера (но да няма кранове между него и бойлера :!: ).
А хидрофора си има пресостат, който го включва, когато падне налягането в инсталацията.
Милен - майстор
ibogdanov написа:
еййй тия русенци ма отсвириха като кисела краставица !!!!
не искат да продават вентили май :x
малко им се вижда един вентил
Обади им се пак (пласмент) и питай имат ли дистрибутори в района ти. Никой завод от комунистическо време няма да ти обърне внимание за единични бройки.
2v6 - майстор
ibogdanov написа:
bisplus написа:
пробвах го...
пълни бидона за около 3 дена! дебита е малък. освен да го преработя някак си. поне това което е при мен е с много малко сечение, иначе е на 1/2 като вход. рамото е 30 или 40 сантиметра и е ОК ама пълненето е направо индианско.
Мислил съм вариант да го разпробия, но нещо бургията ми идва малко длъжка :-D
20'ската от комплекта на хилти за бетон .. направо ше му избия кочината
При мен бидона е 1000 литра. С поплавък за тоалетно казанче се пълни за 10-на часа.
Какво ти е налягането на водопровода?

Тема "питанка за магнет вентил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: