Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
rap66 - специалист
Керамичния патрон е перфектното решение. На теория е вечен, на практика почти :lol:. Преди 10-на години смених всички патрони-пьрво при мен, после и в роднините (като му прокапе крана и му сменям целия патрон) и вече никой не ме вика за капене. Чупят няколко врътки докато се научат, че не се затяга и това е. И да не е китайски, български най-добре.
dmi - специалист
От Мар Маг познаваш ли някой?
naskov - майстор
zmeios написа:

П.С. Ще слагам скоро редуцир вентил и ще пиша за ефекта. Между другото, каква е разликата между по-малките модели, дето са без манометър, и по-големите? Искам да кажа - освен очевидната разлика че може и да ВИДИШ налягането - какви други функционални разлики има?
Ами почти няма -просто могат де се настройват в различни диапазони .
Аз използвам от тези, които са показани на снимката по горе. Нямам никакви проблеми с тях, фабрично са настроени на 3бар, но може да се изменя +-1бар. 3/4" са около 25лв
ciryl - напреднал
Здравей,
Тези редуцил винтили които са без манометри няма да действат за
налягане над 9-10 бара а тези с манонетър действат при налягане
до 20-25 бара.
2v6 - майстор
ciryl написа:
Здравей,
Тези редуцил винтили които са без манометри няма да действат за
налягане над 9-10 бара а тези с манонетър действат при налягане
до 20-25 бара.
Аз съм взел без манометър и си работи на всякакво налягане.
lov - майстор
Монтирал съм си такъв редуцир вентил преди 5-6 години по принуда. Защото съм почти в най ниската част на града и налягането ми е постоянно около 8 и нещо атмосфери. Бях сложил един манометър на водопровода и забелязах че като се пуска или спира рязко водата независимо в кой апартамент в блока се получават страшни хидарвлични удари. Манометър до 15 атм. го обръщаше. А и така разбрах защо постоянно ми се налагаше да сменям водосъдържатели на бойлера. То на края почти не сменях щото само заварявах колкото да почна ремонта и да монтирам новия. Ама единия път реших да заваря на място и като видях при пробата как се издува дъното като пуснах под налягане чак се хванах за главата как изкарват толкова. Та мисълта ми е че това нещо е почти задължително да се монтира. И то не само заради бойлера ами и заради останалите уреди. Спрях да имам проблеми с маркучите на перални съдомиялни. Както и с кранчетата на батериите. Ама за тях нека спомена отделно. Ползвам най обикновенни китайски керамични но им подменям гумичката от долу с тези от българските щото китайците слага някаква силиконова. А тя е малко мека и идва патрончето късо. А гумичките са по 10ст. така че не е проблем. С така преформени май само в кухнята съм сменял и то щото се разби патрончето в горната част ама и там натоварването е голямо и за тея години е нормално. На приятели дето съм им подменял по тая технология не са се оплаквали повече от течове.

П.П. Редуцира ми е някакъв италиянски на 3/4 и скоро гледах в магазина че струва 35лв. До сега не ми е правил проблеми и си държи налягането но преди него задължително се слага филтър.
Мога ли да монтирам вентила директно на бойлера??
lov - майстор
Че какво да му пречи само дето ще се ползва само от него и в къщата ще ти останат една купчина уреди на високо налягане и после ще тичаш да купуваш за пералнята и съдомиялнята. Пък после ще ревеш че и кранчетата на батериите се скапват рано тоалетното казанче и то не бачка и така. :x
Сложи си го на входа и да ти е мирна главата.
hotrider - специалист
Колега zmeios търсите по магазините като тези винтили но по ефтинки че тези малко скъпи ми се виждат, нагласяте си изходното налягене на толкова колкото ви устройва и забравяте за проблема.
lyubohar - майстор
Тъй като и аз имам подобен проблем с един течащ клапан на бойлер да попитам.
Не е ли възможно да се намали налягането чрез притваряне на спирателния кран?
Леко го завъртам докато струята в чешмата намалее.

Тема "Редуцир-вентил на цял апартамент?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: