• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
opelfan - помощник
:lol: моята не е глътнала нищо аз я разглабях цялата
Колеги, реших да съживя дискусията за ежекторните помпи. Имам такава, която тегли от резервоар на 1 м от нея, но не може да вдигне повече от 2 атм. Тръбите към ежектора съм сложил еднакви по 1 цол, защото нямам каква да сложа за всмукващата, която е цол и четвърт. Ако пипна на ръка пресостата и го изключа, след като пусна вода се включва сам, но държи 2 атм и не изключва независимо, че няма пусната чешма. Исакм да попитам, ако запуша ежекторната тръба дали ще работи като обикновен хидрофор и дали ще вдигне налягането. Може и да сложа един кран на ежекторната тръба и да намаля притока на вода към ежектора. Да кажа, че помпата е ТIP AP 1000 N 20 от Практикер.
filmatoplo - майстор
Да по принцип инжекторните правят толкова налягане 2 бара щото част от дебита се връща долу , но незнам дали ще се повреди ако се намали или изолира инжектора.Колко бара ти трябва -до 3-4 бара може и да издържи. :?
За мен и 2 атм май са достатъчни за къщата, все пак няма да има няколко едновременно течащи чешми. Но не ми се иска да пипам пресостата, а той може би е настроен на 3-4 атм да изключва. Ще пробвам да намаля водата през ежектора и ако не се вдигне налягането ще пипам пресостата. :|
LazarGanev - "Велик майстор"
задължително трябва да барнеш термостата за да си влезе помпата в режим Като махнеш капака има 2 гайки, които натягат пружини. От голямата гайка се променя налягането на изключване. Малката гайка е за регулиране на дР.
Аз отворих пресостата (може би неволно си писал термостат), но нали хидрофора фабрично е настроен и ми се иска да видя на колко атмосфери е. Ако не успея да вдигна налягането естествено, че ще го врътна, но ми се иска да е на по-високо налягане. Поне доколкото чета из форума 3-4 атм е най-добре да бъде.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с хидрофор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: