Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
filmatoplo - майстор
Веднъж и аз купих от Бриколаж една , Работи обаче не може да вдигне повече от 1,5 бара налягане -седи нова в кашона - купих после Грундфос и си дойдохме на местото. :wink:
failure - специалист
bonjyr89 написа:
каква е дълбочинта на сондажа?
Според съседи водата е на 7 метра дълбочина.
gorgidanchev - специалист
Аз имам Einhel и работи перфектно.
LazarGanev - "Велик майстор"
Щом водата е на 7 метра, защо не вкараш в тази тръба 2", смукателна тръба 1" с възвратна клапа и да си решиш проблема с изпразването на смукателя и ръчното подкачване?
failure - специалист
Защото не е право надоло тръбата а прави чупка за да влезе в мазето. Сложил съм възвратен клапан - един месингов с мембрана и пружинка, но явно се е скапал и изпуска. Засега оставам без ходрофор че от Рувекс искат 600 лева за JP5 на "Грундфос" :sad:
Къде си го сложил този клапан? Той трябва да бъде най-долу на тръбата, а там е ясно, че не можеш да го сложиш. Ако е горе, естествено, че тръбата под него ще се изпразва. Затова ти казах в дебелата тръба 2" да пъхнеш тънка 1" с клапан и мрежичка най-долу. Но трябва да откриеш правия вертикален участък, за да осъществиш операцията.
failure - специалист
Ето какво съм направил, това под тройника е клапана. Самата тръба е забита някъде на 2 метра от къщата.

Прикачен файл

PIC_00821.JPG
PIC_00821.JPG (173.39 KиБ) Видяна 4613 пъти
Да, точно така си го представях. Сега този клапан държи водата над себе си, а под него водата се оттича. Клапанът трябва да е най-отдолу, но няма как да го сложиш. Затова ти потретвам варианта - откриваш мястото, където дебелата тръба влиза в земята, откриваш самата тръба, развиваш фитинга - коляно или муфа е, незнам, вкарваш подготвена тръба1" или ф32 дълга 8-9м (3 ППР тръби по3м или 2 по 4м, снадени с муфи, като най оттдолу е същия такъв клапан, но с мрежичка за смукател. Остатъка, който стърчи над стоманената тръба (нали каза, че тя е около 7м) го режеш, слагаш коляно и влизаш в къщата, като я подвързваш към смукателния отвор на помпата. Ако искаш може да запазиш ръчната помпа за начало.. Ел. помпата ти не е най-подходяща, защото не е самозасмукваща, но засега ще върши работа. Това е цялата процедура, но ти предлагам да се обърнеш към приятел-специалист (поне водопроводчик), защото имаш работа с големи диаметри и трябва инструмент.
Милен - майстор
Малко в страни от темата.

На снимката помпата е включена със щепсел. Надявам се че кабела от щепсела до помпата е трижилен. Корпуса на помпата ти е вързан към защитната клема на щепсела с отделно жило и контакта ти е занулен правилно. Ток и влага не се понасят много и е хубаво да смениш тоя шнур от руска ютия с памучна оплетка с нормален гъвкав кабел с гумирана или поне пвц обвивка.
failure - специалист
:) Да, прав си от ютия е трижилен и корпуса е занулен като отвън нулата я прекъсвам с ключ. Беше за временно и така вече трето лято :lol:
Ганев, ще пробвам и твоя вариант макар че не знам какво ще излезне от цялата работа - все пак не съм я пускал аз тръбата](*,)

Тема "Абисински кладенец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: