Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Spokoiniq - майстор
Е нали идва от същите смотани магистрални тръби.В ХВП поне е затворен цикъл-за мляко или някакви течности, иначе каква е файдата?
Каналски - специалист
Извън Темата !
Spokoiniq написа:
Е нали идва от същите смотани магистрални тръби.
Да, ама е въпрос на Престиж и че ще мога да си го позволя :)
Това е част от Проблема ! Че и най-големият Баровец в България, често има инсталации като последният Бедняк !

Код: Избери всички

Упссс , изборни страсти разни :)
Единият няма Пари да си го позволи, другият няма Разум да си го позволи!
P.S.
Подмених Акъл с Разум ... съжалявам и моля Модератора за снисходителност !
proekt - специалист
Благодаря Каналски, много са красиви.

Ех, Спокоен, и мен този въпрос ме мъчи. Като се вземе пред вид, че там където живея магистралният водопровод е от етернит - тоест в него има азбест, за който стана дума в една друга тема, - и всичко става безсмислено.

Ама такъв е животът - безсмислен.
Затова нека да си помечтая малко.
Каналски - специалист
proekt написа:
...
Уффф , пак Извън Темата !
... азбест, манган, пясък, водорасли, нитрати, биологично замърсяване ... шльокавица!
Да , винаги ще има нещо ... въпрос на манталитет.
Но при мерак, човек винаги може да си финансира някакъв вид пречистване ... но и разделяне на потреблението. Тоалетна, пране, къпане и кулинарни нужди.
papogai - специалист
Здравейте!Моля за съвет как да свържа старите тръби /поцинковани със пласмасови или по точно без поялник, със какви тръби ?
dmi - специалист
без поялник няма доказан достоверен начин :)
mitaka_vk - специалист
Да обясня и аз малко. ТНръби инокс производство на Виега предлагат Юроком в дианабад. Проблема на иноксовите тръби е най вече цената тръба ф20 мисля че беше 10 лв метъра /казвам по спомени/ обаче цената на фитингите е убийствена. За да прецениш колко ще ти струва фитингите трябва да са ти много точно извадени. Другото инокса на Виега е на пресови връзки няма резби и не се заваряват трябва ти и машина за пресовите връзки със съответните челюсти. За хранителновкусова промишленост не се полдват иноксови ами само неръждаеми те нямат сертификатите за питейнобитови води само инокса има. За неръждаеми тръби питай Крисметал, имаше едни пловдивски фирми ама не си ги спомням.

Инокса на пресови връзки се прави като Pex Al Pex тръби на пресови връзки, ако търсиш да ти е назаварка неръждавейка като заварката мисля че е поне 25-30 лв една заварка.

Относно ППр дамо на лепене става при всички положениея ще се наложи да имаш машина за лепене, ако беше ПЕВП лесно с бързите връзки, но тук за съжаление не става.
naskov - майстор
mitaka_vk написа:
За хранителновкусова промишленост не се полдват иноксови ами само неръждаеми те нямат сертификатите за питейнобитови води само инокса има. .
Не знаех, че има разлика между инокс и неръждавейка :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Неръждавейка е по-широко понятие и не се припокрива с инокс
mitaka_vk - специалист
naskov написа:
mitaka_vk написа:
За хранителновкусова промишленост не се полдват иноксови ами само неръждаеми те нямат сертификатите за питейнобитови води само инокса има. .
Не знаех, че има разлика между инокс и неръждавейка :?
И аз не знаех но се оказа че имаразлика. Инокса е по радпространен в монтажа на тръби в щатите има доста сайтове в които е описано за иноксови тръби.

Тема "неръждаеми ВиК тръби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: