• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
tinalex - специалист
Не съм специалист,Да кажа как беше при мен.Веднага след сондажа по съвет на майстора взех едно руско бибо за 30лв и го пуснах леко да опре в дъното.Точа до нула,чакам да се напълни поне до половината и после пак.И така цял месец.В началото течеше червена глина,полека-лека се избистри.Това беше преди 8 години.Бибото се очакваше да се скапе,но издържа и после го ползвах още 2 години.След това се разпадна.В момента пълня шахта с бибо,на малка мощност и по малко вода.Затова гледам поне веднъж в месеца да пусна бибото на пълна мощнос да повибрира и да източи всичко.Пак съм с руско бибо.Като му капнеш по една капка на болтовете и гайката на клапата,не се развива.Имай търпение,доста бавно се изчиства.
vreden - специалист
Мале като се сетя моя колко време го чистих...Седмици съм източвал вода.Тия тиквеници дето ми правиха сондата,после да не се минат продухваха много кратко време.Та задължително е трябвало този който ти е правил сондата да продуха после.Това се прави с компресор който вкарва въздух dolu и по една тръба излиза водата от сондата.Казва се ерлифт или мамутпомпа.Така изкарват големи количества от мръсната вода.Дренажна помпа ако влезе добре ,ама няма.Ако вземеш стъпална ще поизносиш стъпалата ама зависи колко ти е дълбок сондажа и за колко време ще го изчистиш.Ако е малък давай с вибрационната,пускай да тече нон стоп и докато изкара чиста вода.
Моята сонда е на 50м.С едно бибо помпих 2 седмици като за това време съм го ремонтирал над 20 пъти,сменях бутала...и т.н.След като видях ,че няма да стане работата взех една 12 стъпална,дето си бях планирал да я взема ,ама като изчистя кладенеца и с нея за 1 седмица успях до биста вода.И нея вадих 3-4 пъти за да я чистя от пясъка но успях,сега пием от тази вода,чиста и бистра.Е първо мина изследванията разбира се.
Така,че не бой се ще се изчисти имай търпение.
А и още нещо помпата не бива да опира стените на сондата,особенно вибрационната.Ще ти протърка тръбата със сигурност.
  • 1
  • 2

Тема "Мътна вода от сонда!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: