Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
inp - напреднал
М-пласт си имат цветна нишка и изписани обозначения. Фитингите, които съм използвал, изглеждат добре. Имат си грамотно направен сайт с необходимата информация (за разлика от КДН например).
Spokoiniq - майстор
Ще ти кажа за избора, макар да е малко ОФФ.Все едно да питаш с каква водка да се напиеш-Флирт или Търговище.И с двете ще се напиеш, а само с Финландия няма да те боли глава :lol:
LazarGanev - "Велик майстор"
Добре де, Spokoiniq, виждаме, че си много ревностен застъпник на определена марка и отричаш всичко останало. аз също съм срещал много калпави тръби, особено като се наложи да добавям количества от някой селски магазин. Наистина не знам откъде се снабдяват тези незнайни магазинчета. Иначе от големите складове каквото съм купувал няма проблеми - нито с М пласт, нито с КДН, нито с Firat, нито с FV plast, а напоследък работя почти изключително с Hakan plastik, защото съм много доволен от качеството и асортимента на фитингите. Не знам - след време, да речем 40-50 години, може материалът на всички фирми да се разпадне и да останат здрави само тръбите на Инстапласт. Ама нали и за нашите внуци трябва да има работа да ги подменят? :)
kuuuuuul - майстор
Мойта инсталация съм изпълнил с тези тръби дето се лепят с лепило,изключително лесно за работа,малки размери/важно когато трябва да копаеш канали/ и до сега няма проблеми. :wink:
mitaka_vk - специалист
kuuuuuul написа:
Мойта инсталация съм изпълнил с тези тръби дето се лепят с лепило,изключително лесно за работа,малки размери/важно когато трябва да копаеш канали/ и до сега няма проблеми. :wink:
Тези тръби не са ли от PVC, защото тука става въпрос за ППР тръби.
filmatoplo - майстор
Когато аз лепях едни тайландски с лепило къде бяхте :wink: после се появи Нипко . :wink:
sspoko - специалист
Ползвал съм НИБКО и наиста са много лесни и удобни за работа.
kuuuuuul - майстор
Точно за НИБКО става въпрос не знам точно от какъв материал са но си е направо детска играчка.
mitaka_vk - специалист
Най вероятно тези тръби са от PVC, има такива тръби високонапорни.

Само дето нещо не ги намирам да ги произвеждат вече, повече са се насочили към PEX тръби и други интересни работи, като укрепване например.

А намерих тука за тези тръби http://www.nibco.com.pl/site/bul/cz1.htm

Тема "Избор на търби от PR" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: