• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
mitko_rupite - специалист
Тоя Моя Приятел -собственика на Горния Бойлер ме занимава да Размишлявам в Следната Посока ..

-Дали на Тръбата за Ре циркулация Може да се Върже 1 или 2 радиатора - за отопление ?
-Разглеждаме два вариянта
а- Спират се Изходите за Душовете - и Бойлера се ползва само за отопление .... дали ще е възможно ,удачно как ще е КПДто ...
/ то ако е така ще става и на наште бойлери /
б- какво пречи да се ползват и душовете / разбира се ако се ползват съвсем за кратко иначе радиаторите ще изстиват веднага /

Приятелчето ми спори че думата ""HEIZKORPER-ELEKTRO-Anschluв""
кото я пише на капака на бойлера -- ОЗНАЧАВА - за радиатори за отопление /- надписа се вижда на снимките горе /
Ма аз го знам ,че не е много на ТИ със Немския :)

нещо от сорта ми се върти в главата

Изображение

.
LazarGanev - "Велик майстор"
Що да не стане, даже разшителния съд е излишен. Ама ще се отлага котлен камък по радиаторите, че водата ще е все прясна.
chavdarov6 - специалист
Не мисля,че тази система ще е както се казва''със здраве да си работи'' :? Прекалено поБългарена ми се вижда....и този разширител.....и обезвъздушаването ще бъде проблем......и налягането на парните системи от сорта работят на два до три пати по малко налягане.......абе набора на всички елементи,които ще подкарат системата ще е труден......

П.С. И всички ядове през които ще преминете до нормално потръгване на системата може да се окажат напразно... :? поради краен неуспех разбира се.
Малко сякаш се отнесох негативно към работата но да видим какво ще те посъветват колегите.....аз все пак съм много много малък буквално... :-D
Милен - майстор
mitko_rupite написа:

Приятелчето ми спори че думата ""HEIZKORPER-ELEKTRO-Anschluв""
кото я пише на капака на бойлера -- ОЗНАЧАВА - за радиатори за отопление /- надписа се вижда на снимките горе /
Ма аз го знам ,че не е много на ТИ със Немския :)

нещо от сорта ми се върти в главата
HEIZKORPER ELEKTRO Anschluß това преведено с преводача на Google излиза като ЕЛЕКТРОННИ радиатора връзка
:? Или може би има впредвид казано по смислено - връзка за електро радиатор :? Може да е за някакво радиаторче да топли банята например
Каналски - специалист
Aз си "дундуркам" още за модела на
Stiebel-Eltron SNZ 80 S
http://www.stiebel-eltron.de/ste_shared ... nglish.pdf
http://www.stiebel-eltron.de/imperia/md ... mba/64.pdf - Languages:german
За мен няма "парно и циркулации" най вероятно си е:
Приятеля ми каза ,че в квартирата единия Изход водел към Банята , а втория към мивката в кухнята
Но не ме питайте ЗАЩО, казах ви , че Идея си нямам какво са измислили Немците (и то си е старо измислено) !
stefan_gb - специалист
До колкото разбрах аз от описанието единия изход е с по голям дебит от другия но не съм сигорен 100%.....
Последна промяна от stefan_gb на нед яну 24, 2010 4:55 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
Може и така да се върже - единия извод, който е от средата на водосъдържателя, да отива за кухнята. Така банята ще е с приоритет - кухнята ще остава по-рано без топла вода и къпещият се няма да е изненадан :-D. Но няма логика и двата извода да идват от горната част на бойлера.
mitko_rupite - специалист
Милен написа:
Може да е за някакво радиаторче да топли банята например
Може но както ме СВЕТНА колегата LazarGanev по горе - радиатора/радиаторите/- бърже ще се запушват - от котлен камък ....
Аз съм с ламаринени и се вижда ,че тръбичките са доста тесни -- и котления камък - ще прави големи проблеми ...
Каналски написа:
За мен няма "парно и циркулации" най вероятно си е:
Приятеля ми каза ,че в квартирата единия Изход водел към Банята , а втория към мивката в кухнята
Но не ме питайте ЗАЩО, казах ви , че Идея си нямам какво са измислили Немците (и то си е старо измислено) !
Немога да навия собственика - да отвием меките връзки - та да видим коя тръба кога - ще се изпразни ..
stefan_gb написа:
До колкото разбрах аз от описанието единия изход е с по голям дебит от другия но не съм сигорен 100%.....
Не - това не се знае .

Благодаря за помоща :thumbs:

.
  • 1
  • 2

Тема "свързване на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: