• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
Имал съм такъв случай да връзвам дворна към улична канализация. по същия начин бяха две шахти последователно една след друга, но аз си вързах тръбите директно - много трудно, но успях без да копаем :) . Не знам защо ги правят - може би уличната канализация е с голям наклон и има опасностда се задържат твърдите "съставки"
chapara - майстор
Като премахнеш шахтите ,дали няма да стигнеш до пускането на подобна тема после :?:

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=
mitaka_vk - специалист
За кои шахти става въпрос? По принцип се изисква да има РШ в двора и една за заустването в уличната канализация. Ако има други то те са защото има голяма денивелация или пък чупки по трасето без някакъв друг тип ревизиране. Ииии Чапара не улучи тука с линка връщането на вода от уличната канализация се дължи на други фактори, които и РШ не може да предотврати.
mitaka_vk - специалист
За кои шахти става въпрос? По принцип се изисква да има РШ в двора и една за заустването в уличната канализация. Ако има други то те са защото има голяма денивелация или пък чупки по трасето без някакъв друг тип ревизиране. Ииии Чапара не улучи тука с линка връщането на вода от уличната канализация се дължи на други фактори, които и РШ не може да предотврати.
LazarGanev - "Велик майстор"
случая за който говоря беше проектиран с изгребна яма с утайник, ама преди да влезе в действие е дошла уличната канализация и затова шунтирахме ямата.. Предполагам, че и този случай е подобен
rashana - напреднал
Тъкмо се прибрах от работа.
За шахтите, нарекох ги утаечни, понеже конструкцията им на това ми прилича. Шахтата е с дълбочина около 90-100см. Самите тръби по които идва вода/аки, са някъде около 50 санта под нивото на земята. Тръбата по която ще се отвежда постъпващото от предните две, е с 10-15 см по долу от тях, и от нея до дъното са оставащите 35-40 санта. Тогава когато шахтата почне да се пълни, по тежките боклуци падат на дъното а при достигане на водата на нивото на отходната тръба, започва отвеждането на водите от шахтата /до сега за 6 месеца ги почиствах веднъж, т.е. извадих утаените мизерии , които не бяха много/.
Имам две такива шахти , като едната е там където се събират тръбата от чешмите с тази от банята /последната идва към първата и отвеждащата под приблизително прав ъгъл/.
Втората шахта е в гаража, там където се събират отходната тръба от първата шахта и тръбата отвеждаща дъждовните води от допълнителните пристройки. Отходната тръба от втората шахта излиза от там под ъгъл около 100 градуса, и се включва към уличната канализация.
Варианта с разкопаването около тях, за по лесно свързване на системата, е възможен и при двете шахти, като при този вариант ще трябва единствено да видя как да направя добра трамбовка при полагането на тръбите. Имам впредвид, веднъж за да не пропаднат самите тръби на новоразкопаното място, и втори път за да не ги повредя с масата която ще натрупам върху тях.
Лека вечер, и благодаря за изказаните мнения досега.
rashana - напреднал
chapara написа:
Като премахнеш шахтите ,дали няма да стигнеш до пускането на подобна тема после :?:

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=
Къщата е на скат с приличен наклон, съответно и тръбите в двора. Мен ми е притеснение дали ще се движат "субстанциите" от тоалетната по тръбите /Ф110/, при условие че в същата система освен казанчето на тоалетната, ще са включени всички чешми, баня и отвежданите дъждовни води.
  • 1
  • 2

Тема "Свързване на ПВЦ тръби - как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: