• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз не знам самозасмукващите помпи да имат клапан, но знам, че Видата няма нищо общо със самозасмукващите
kabel96 - специалист
Става перфекто това което мислиш.Аз съм така от 6 години.Клапани ти трябват на входа на хидрофора и на изхода на видата и забравяш за ръчната.Ако не разбираш утре ще снимам.
sian - специалист
kabel96 написа:
Става перфекто това което мислиш.Аз съм така от 6 години.Клапани ти трябват на входа на хидрофора и на изхода на видата и забравяш за ръчната.Ако не разбираш утре ще снимам.
---Снимай, да видим.
gnl77 - помощник
А за този клапан за който говорите на долният край на смукатела ли се намира ? Предполагам че става въпрос за възвратен клапан .
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, това е смукател, комбиниран с възвратен клапан. На изхоа на помпата не се слага възвратен клапан, защото пресостата няма да усеща налягането в системата.
filmatoplo - майстор
На село свако ми полива с помпа от кладенец само със възвратен клапан долу на смукатела -след помпата е само маркуча :wink: нито менбранни съдове нито пресостати -он -оф със контакта и това е :-D .Помпата беше Вида , сега я смени с Педроло периферна 60-80 л в минута.
  • 1
  • 2

Тема "Помпа и хидрофор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: