Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
mimo73 - напреднал
Добре,ще пробвам ,но се оказа 4е вклу4ва на 1,5 и изклу4ва на 3,тия дето ми го продадоха утре ще идват да гледат и настоиват,дано да стане нещо.....
На самата помпа има един капак който се отваря с права отвертка.Там има две пружини хванати с гайки. По голямата пружина регулира налягането, което при теб е 3 бара, а по малката за налягането 1,5 бара.При натягане на пружините наляганията се повишават и обратно. В случая натегни по малката пружина зада може помпата да се вклучва при налягане 2 бара примерно.Успех
mimo73 - напреднал
Идва един цензура,влезе в кладенеца,незнам какво прави и стана по добре налягането и си замина...и после като се заслушах хидрофора се вклу4ва и изклу4ва през 5 секунди,а това не е добре,пак звънях и ще идват отново да го бъзикат,незнам вече....:)
sian - специалист
funky_ написа:
На самата помпа има един капак който се отваря с права отвертка.Там има две пружини хванати с гайки. По голямата пружина регулира налягането, което при теб е 3 бара, а по малката за налягането 1,5 бара.При натягане на пружините наляганията се повишават и обратно. В случая натегни по малката пружина зада може помпата да се вклучва при налягане 2 бара примерно.Успех
Точн така , ама не съвсем.....
Голямата пружина регулира налягането-натягането води до едновременно повишаване на наляганията при който помпата вкл. и изкл. Прекомерното натягане води до неизключване и повреда. Защо? Защото пресостата (кутията с капака под който са пружинините и гайките за рег. ) командва помпата, а тя прави налягане което има някакви максимални граници.Пренатягайки и се задава непостижимо налягане.
Малката пружина рег.делтата-при натягане се увеличава налягането на изкл. и намалява налягане на вкл. И обратното при разхлабване се свива делтата-намалява налягането на изкл. и увеличав налягането на вкл.
Последното води до чести вкл. изкл.(пренапомпването на балона може да доведе до често вкл. изкл.)
LazarGanev - "Велик майстор"
sian написа:
Последното води до чести вкл. изкл.(пренапомпването на балона може да доведе до често вкл. изкл.)
Балонът не вярвам да е пренапомпен, но може да е с понижено налягане и да е пълен с вода, което е най-честата причина за вкл/изкл.
sian - специалист
LazarGanev написа:
sian написа:
Балонът не вярвам да е пренапомпен, но може да е с понижено налягане и да е пълен с вода, което е най-честата причина за вкл/изкл.
По скоро онзи от фирмата дето е идвал да регулира го е разрегулирал...
Колегата се оплаква от пулсации когато е под душа, едва ли ще се оправи .Според мен помпата е бързо преодолява консумацията и изкл . после вкл. и пак отново по нагоре бях писал ако има яешма в банята когато се къпе да отвори леко студената и няма да му изкл.
ама...не слуша
georgebg - специалист
точно пулсациите и неравномерността се преодоляват с разширителния съд и ако той не е напомпан добре се получава така. Под добре имам впредвид че аз моя го помпам на 2.2 атм. и по този начин като регулирам пружините правя да варира от 2.5 до 4.5 помпата, Като настройнката е добра и налягането много слабо се усеща разлика, и включването е по-рядко т.е. пулсацията е разтеглена във времето и така не се усеща осезаемо а и не е толкова голяма ...
Когато му пада налягането на разш. съд почва и по-често включване - това е сигнал да се помпа - естествено при спрян хидрофор и вода и "разтоварено" налягане :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Може и да е спукан - трябва да се провери!
sian - специалист
LazarGanev написа:
Може и да е спукан - трябва да се провери!
Е нали са идвали от фирмата....та са го разбъзикали.И тогава е почнал да рестартира.
mimo73 - напреднал
Да,тия от фирмата го настроиха така сега,и пак ще идват утре..а балона е с налягане 1,5 атмосфери,беше на 1 и аз го донапомпих..явно не разбират много,или не е лесно да се улучи идеалниат вариянт ,т.е. да има постоянно налягане но да не се вклу4ва прекалено често...А хидрофора е нов,едва ли нещо ми е развалено

Тема "налягане на хирофор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: