pavkatay написа: сега като помислих повече -не съм съвсем правНа твое място бих се изразил така:![]()
pavkatay написа: сега като помислих повече - съвсем не съм прав![]()
pavkatay написа: сега като помислих повече -не съм съвсем правНа твое място бих се изразил така:![]()
pavkatay написа: сега като помислих повече - съвсем не съм прав![]()
pavkatay написа:Само за това ще те подържа. Но зависи къде е къщата на градския.Тани написа:. просто знам за някои райони, където особено през лятото така спада налягаето в мрежата, че хората се къпят предимно нощем и се молят за всяка десета от бара,за да излезе вода от бойлера .pavkatay написа:нямам голям опит във вик , но от това,което знам единствено налягането във системата би могло да ти прави проблемИ какъв всъщност е проблема? Каква е разликата дали бойлера е в банята или в мазето?
pavkatay написа:.......... освен това като се постави в мазето, ако е под нивото на водопроводната мрежа се увеличава височината на водния стълб. това допълнително ще увеличи минималното необходимо работно налягане на водопровода за нормална работа на бойлера- при това положение може да се окаже, че при едно и също (по-ниско от нормалното) налягане във водопровода от бойлера в банята ще тече вода, а от този в мазата-не..........ТУК не съм прав-няма увеличение на водния стълб-влияние имат само допълнителните хидравлични съпротивления, като колена , кранове и т.н., но то е пренебрежимо малко. а ,ако качи бойлера на тавана вече ИМА значение. признавам грешката си
Тани написа:Каквото и да е налягането , по-скоро е по-добре бойлера да е в мазето , отколкото в банята! Може да се окаже че при ниско налягане , ако бойлера е в банята да не може да се ползва топлата вода , а ако е в мазето да може!точно така, обикновено, бойлера в банята е монтиран над душа
mirk написа:Имай впредвид че бойлерите вече имат фабричната склоност да протичат и ако това стане и мазето ти е приземно гравитацията ще се окаже голям проблемВ допълнение на горния пост да добавя, че от две години всички предпазни възвратни клапани се произвеждат с малък отвор на вентила с цел предпазване от експлозия,което си е предпоставка за теч, обаче каквото и да се сложи обслужването на такъв бойлер е немислимо без сифон под него.Разбира се важи и варианта целия бойлер, както си е пълен да се откачи и изнесе навън за ремонт и обслужванеако нямаш добре работещ сифон.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: