Понеже говореше за пломбата... Иначе наистина това е най-добрия вариант - с холендър за водомер и да стане като хората. Стига да има място.
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev
- "Велик майстор"
21 мнения в "Теч при връзка между полипропилен и водомер"
Rumen Iankov
- специалист
Нещо така трябва да се върже
Прикачен файл
DSC00025.JPG (55.8 KиБ) Видяна 6077 пъти
vesel
- специалист
Понеже аз преди няколко дни сменях водомер, та да кажа. Скъсах пломбата, не съм се обаждал на ВиК. Смених си водомерчето (баси цената има тая пущина) и днес доволен цъфнах във водното. Записаха ми час да поставят пломба за вдругиден, цена 3.30лв. Изобщо не ми правиха проблем, че съм махнал водомера без да се обаждам. Това е в Русе, другаде може и да не са толкова толерантни 

pavkatay
- майстор
а аз от близо две години нямам пломби нито на топлия нито на студения водомер. за топлия инкасатора трябваше да донесе, ама ...., а за студения реда е такъв какъвто казва колегата-аз се обаждах -те не дойдоха и така си остана. иначе всеки месец ми отчитат показания, ама и те толкова гледат има ли пломба или нема. добре, че не ми се занимава да си наваксам едни 95 кубика, които преди години платих без да съм ползвал. луда работа като цялата държава
kobraltron
- напреднал
Благодаря за мненията и съветите.
Аз реших да оправя нещата по традиционния начин - с един флекс отрязах нипела между ППр-то и муфата и после сложих следната връзка: холендер - тройник - нипел и станаха нещата
, ноооо радостта бързо бе прекъсната от капки при едно ППр коляно.
Явно при натягането на новата връзка се е повредила връзката и сега търся начин да го уплатня с нещо да не капе, защото ако искав да се смени връзката трябва да се кърти доста. Ще се радвам на съвети отново.
ПП. Марко Тотев от малък съм, все си казвам да не се занимавам с глупости, но ето на
Аз реших да оправя нещата по традиционния начин - с един флекс отрязах нипела между ППр-то и муфата и после сложих следната връзка: холендер - тройник - нипел и станаха нещата

Явно при натягането на новата връзка се е повредила връзката и сега търся начин да го уплатня с нещо да не капе, защото ако искав да се смени връзката трябва да се кърти доста. Ще се радвам на съвети отново.
ПП. Марко Тотев от малък съм, все си казвам да не се занимавам с глупости, но ето на

Каналски
- специалист
kobraltron написа: ПП. Марко Тотев от малък съм, все си казвам да не се занимавам с глупости, но ето наНе си Карък, и на други се случват ... просто не знаеш за това. Много често , направо Постоянно ...нещо което е направено калпаво обикновенно си има Дружки ... и почват да се сипят като лавина

Имам от Годиниии един капеш холендър на водомер в мазето ... само кофата под него изпразвам

Не знам как да ги Оправя ли тези неща! Оооо ......

Ама се плаша от другите "заложени шапки в комина" !
jekasus
- майстор
kobraltron написа:Благодаря за мненията и съветите.Виждал съм да оправят такива леки течове с обикновен поялник.
Аз реших да оправя нещата по традиционния начин - с един флекс отрязах нипела между ППр-то и муфата и после сложих следната връзка: холендер - тройник - нипел и станаха нещата, ноооо радостта бързо бе прекъсната от капки при едно ППр коляно.
kobraltron
- напреднал
След кратко съвещание с познати и приятели, реших да не рискувам и поразкъртих малко с цел да сменя връзката. Няма вече теч и всичко изглежда ОК. Дано не са се повредили и други връзки, които вече са зазидани. Не се чува свистене и не се виждат влажни петна по мазилката и се надявам да нямам повече проблеми.
Тема "Теч при връзка между полипропилен и водомер" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература