Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
Понеже говореше за пломбата... Иначе наистина това е най-добрия вариант - с холендър за водомер и да стане като хората. Стига да има място.
Rumen Iankov - специалист
Нещо така трябва да се върже

Прикачен файл

DSC00025.JPG
DSC00025.JPG (55.8 KиБ) Видяна 6077 пъти
torbalan - Дървен философ
е, това има вид да е холендър...

спираш крана, развиваш го - сменяш уплътнението с ново и стягаш...

п.п.
опа... то това било пример за правилно свързване :)
vesel - специалист
Понеже аз преди няколко дни сменях водомер, та да кажа. Скъсах пломбата, не съм се обаждал на ВиК. Смених си водомерчето (баси цената има тая пущина) и днес доволен цъфнах във водното. Записаха ми час да поставят пломба за вдругиден, цена 3.30лв. Изобщо не ми правиха проблем, че съм махнал водомера без да се обаждам. Това е в Русе, другаде може и да не са толкова толерантни :-D
pavkatay - майстор
а аз от близо две години нямам пломби нито на топлия нито на студения водомер. за топлия инкасатора трябваше да донесе, ама ...., а за студения реда е такъв какъвто казва колегата-аз се обаждах -те не дойдоха и така си остана. иначе всеки месец ми отчитат показания, ама и те толкова гледат има ли пломба или нема. добре, че не ми се занимава да си наваксам едни 95 кубика, които преди години платих без да съм ползвал. луда работа като цялата държава
kobraltron - напреднал
Благодаря за мненията и съветите.

Аз реших да оправя нещата по традиционния начин - с един флекс отрязах нипела между ППр-то и муфата и после сложих следната връзка: холендер - тройник - нипел и станаха нещата :) , ноооо радостта бързо бе прекъсната от капки при едно ППр коляно.
Явно при натягането на новата връзка се е повредила връзката и сега търся начин да го уплатня с нещо да не капе, защото ако искав да се смени връзката трябва да се кърти доста. Ще се радвам на съвети отново.

ПП. Марко Тотев от малък съм, все си казвам да не се занимавам с глупости, но ето на :x
Каналски - специалист
kobraltron написа:
ПП. Марко Тотев от малък съм, все си казвам да не се занимавам с глупости, но ето на :x
Не си Карък, и на други се случват ... просто не знаеш за това. Много често , направо Постоянно ...нещо което е направено калпаво обикновенно си има Дружки ... и почват да се сипят като лавина :)
Имам от Годиниии един капеш холендър на водомер в мазето ... само кофата под него изпразвам :) .... изправят ми се косите като помисля да го барна .... водата за цялата сграда е през него. Незнам какво може да се случи! Имам ръждясал замонолитен в пода вертикален водпроводен клон в къщи, сълзи .... ама не тече. Следвашите 5 етажа се водоснабдяват от него през помпено-хидрофорна уредба, с нокът ме е страх да го пипна!
Не знам как да ги Оправя ли тези неща! Оооо ...... :-D
Ама се плаша от другите "заложени шапки в комина" !
jekasus - майстор
kobraltron написа:
Благодаря за мненията и съветите.

Аз реших да оправя нещата по традиционния начин - с един флекс отрязах нипела между ППр-то и муфата и после сложих следната връзка: холендер - тройник - нипел и станаха нещата :) , ноооо радостта бързо бе прекъсната от капки при едно ППр коляно.
Явно при натягането на новата връзка се е повредила връзката и сега търся начин да го уплатня с нещо да не капе, защото ако искав да се смени връзката трябва да се кърти доста. Ще се радвам на съвети отново.
Виждал съм да оправят такива леки течове с обикновен поялник.
kobraltron - напреднал
След кратко съвещание с познати и приятели, реших да не рискувам и поразкъртих малко с цел да сменя връзката. Няма вече теч и всичко изглежда ОК. Дано не са се повредили и други връзки, които вече са зазидани. Не се чува свистене и не се виждат влажни петна по мазилката и се надявам да нямам повече проблеми.

Тема "Теч при връзка между полипропилен и водомер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: