Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ivo_senovo - напреднал
И все пак да се види как съм се справил. Само ревизия дето не сложих, но..дано да не съжалявам.

Прикачен файл

P5190049.JPG
Дано не съм сбъркал нещо...
P5190049.JPG (162.62 KиБ) Видяна 7408 пъти

Прикачен файл

P5190050.JPG
P5190050.JPG (179.21 KиБ) Видяна 7408 пъти

Прикачен файл

P5190051.JPG
P5190051.JPG (187.98 KиБ) Видяна 7408 пъти
PCL82 - майстор
Работил си чисто и си укрепил тръбите добре-браво!

Според мен има две проблемни места. Като цяло си работи л с фитинги под 90 градуса, което не е хубаво.

Местата са коляното на 110мм при разклонителната кутия и червеният тройник на 110мм.

На тези места караш водата да завива разко, а при тройника не я направляваш добре към съответната тръба. Има риск една част да тръгне на ляво, друга на дясно и да се сблъска с поток , който в този момент идва от дясно. При тънките тръби у-разклонението ти се включва обратно на потока-грешка.

Тези места бих преработил така:

разглобяваш до вертикалната тръба в ляво.

Коляното може да остане, но е по-добре да се замени с две дъги по 45 градуса. Слагаш ревизионна капачка на вертикалната тръба.

Прикачен файл

korekcija.jpg
korekcija.jpg (72.91 KиБ) Видяна 7386 пъти

Прикачен файл

shema ot gore.jpg
shema ot gore.jpg (9.03 KиБ) Видяна 7386 пъти
filmatoplo - майстор
Според мен има няколко идеи -монтаж на ревизия, двете разклонения трябваше да тръгнат още по вертикалата , колената 110 да се заменаят с по 2 дъги 110, отклонението фи-50 след коляното сивото фи-110 да се свърже по рано с утка 110 на 50 .За наклоните се подразбира -има и ревизийки на фи-50 . :wink:
mirk - майстор
Още на първите картинки не ми се вижда добре бойлера да седи вършу пералнята колкото и да ни е ценно мястото. Все пак един бойлер е по евтин от една пералня и по често се поврежда фатално. Какво ще стане при протекъл бойлер и залята пералня с вода а електрониката по пералните не се понася много с водата.

На картинка P5190050.JPG обратния канал влиза в стената точно под една отворена разпределителна кутия и при това точно там има и снадка. Тръбата вече не може да се бута и е по лесно да се изместят кабелите но не е добра такава ситуация.
Каналски - специалист
К'во да кажа! Може да се бъркам, ама аз не виждам дори и малък опит за Имитация/Наподобяване на мойта Схема! Даже когато човек го
прави за себе си .... стават такива работи, нали се сещате когато е чуждо какво се получава :) Трябва Строителят да е със железни нерви и голямо желание, за да се направи нещо хубаво в България :)
ivo_senovo - напреднал
Чакам забележки..... :razz:

Прикачен файл

26062010(001).jpg
26062010(001).jpg (212.29 KиБ) Видяна 7187 пъти

Прикачен файл

26062010(009).jpg
26062010(009).jpg (220.35 KиБ) Видяна 7187 пъти

Прикачен файл

26062010(010).jpg
26062010(010).jpg (171.29 KиБ) Видяна 7187 пъти
PCL82 - майстор
Това е друго нещо. Далеч по добре от старото изпънение.
Надявам се че си дал нужните наклони, че от снимките не мога да видя.

Като забележки: оставил си колената, нищо сега поне не са на фатални места.
Групите у-разклонител+ дъга за разклоненията към тънките тръби нещо ми изглеждат малко завъртяни все едно дъгата е по ниско от у-разклонениеля. Дано да е илюзия от снимката.

Малко ми е странно мястото на ревизията, което си избрал. Пробвал ли си след като си я сложил там дали удобно се отвива капачката и до къде можеш да бръкнеш?

По правило ревизия се слага на вертикалната тръба и към края на хоризонталните. Ако имащ втора ревизия, през която да чистиш хоризонталните тръби в земята, тогава проблем няма. Това ще ти спести много ядове.
ivo_senovo - напреднал
Наклоните съм ги правил за 110-ките по 1 см на метър-четох някъде из форума, че е добре така. Ф50 на подовия сифон също ще го докарам толкова-в момента е малко повече, но трябваше да приключвам за деня и оставих нагласянето на скобата за после. Ф50 на мивките е също с по-голям наклон. То ми беше и най-кофти за подвързване, защото не можах да намеря У110/50 на 67 градуса, колкото е в случая моя ъгъл и се наложи да го направя с 45+дъга 15. Ще погледна като бързам да не съм врътнал малко дъгите за които спомена.
Оставих колената, защото имаше коментар, че там не са голям проблем. Затова сложих и ревизията така - да мога да обслужвам евентуални проблеми по цялата горна хоризонтала, вкл. и ф50-то на мивките. Наистина се колебаех къде да я сложа, но понеже нямаше да ми стигнат и тръбите, та се получи и нещо като надка... Въртях я, суках я, и като си мислех, че не е удачно отворът и да сочи надолу, я врътнах максимално нагоре и в момента без проблеми се развива капачката и мога да бръкна толкова, колкото и ако беше по друг начин извъртяна.
Иначе съм взел и още една ревизия, която ще бъде на другия хоризонтален участък(долу, него не съм го показвал със снимки-той върви успоредно на къщата отвън и ще е около 13-14 метра-6-7 метра до къщата и още 7 метра да се отдалеча от нея. Не е удобно на друго място, заради близостта на съседите.)
Всички останали чупки на продължението на 110-ката ще ги правя с дъги на 45 градуса. Като казвам всички останали да не си помислиш, че са чупка до чупка-остават още 2-от вертикаланата 110 ка на снимката към съседно помещение и от там за излизането през външния зид - едната можеше да се избегне и още в тази маза да изляза навън, но там има пристроен гараж с плоча...
Благодаря за помощта и подкрепата!
filmatoplo - майстор
Така е по добре :) чакаме снимки на горния майсторлък :wink: .
ivo_senovo - напреднал
А, и още едно въпросче. Във няколко ВиК магазина в Русе ми предлагаха подови сифони за по 5-6 лева, които изглеждаха като еднодневки и много ме учудиха, че не предлагат по-скъпи маркови. Минавайки през Практикер реших и там да видя какво имат, като търсех прав(не знам, дали така се казва), а не рогов. Там открих един, който взе, че ми хареса и на вид - капачката му е като на джанта на някоя бегачка. Ако не се лъжа беше на Marley - пластмасов, прав с воден затвор - около 33 лева мисля. Дано излезе сполучлив, като най-много(за момента :)) ме притеснява да не си промени бързо външния вид при употреба. В смисъл - да не му се изтрие лака...
Та на въпроса - как да го монтирам правилно? Като височина в банята ще го позиционирам - той си има и нещо като белег докъде да остане в замазката, за да не хлътне в плочките след това. Но как да го свържа с тръбата на канала - просто да го тикна и уплътнението ще е достатъчно, или да го лепя с нещо....не знам. Някаква специална изолация, около него?

Тема "Моля за помощ - нова канализация баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: