filmatoplo написа:Майтап да ставаЧе къде да мърда? Не си ли го хванал с планки и болтове за стената???ама самия бойлер не ми е мръднал вече 3-4 години .
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
filmatoplo
- майстор
22 мнения в "Проблем с бойлер Дипломат"
filmatoplo
- майстор
Не мърда виси на старите куки на мястото на дядоси -стария елдоминвест -10 пъти го свалях за ремонт на елепсовидната гарнитура и все течеше , и ел часта беше побългарявана 2-3 пъти
Подарих го на един да го направи на барбекю -балона де.
8180
- майстор
Да попитам (и да не се смеете, ей):
Възвратните клапани очаквах свободно да пропускат по посока на студената вода. Пробвано "с уста" нещо не е така?
При задействано ръчно лостче, "духа" от топло към малкия отвор - вероятно за източване и единствен вариант за проходимост към отворчето.
При принудително задействане на клапанчето - двупосочна проходимост на основния проход. Аз очаквах да е от бойлера към малкия отвор - да капе и понижи евентуално налягане. Един вид "възратната" функция изчезва!?.
Клапанът е нов, пластмасов от Елдом, вероятно от "музикалните".
Възвратните клапани очаквах свободно да пропускат по посока на студената вода. Пробвано "с уста" нещо не е така?
При задействано ръчно лостче, "духа" от топло към малкия отвор - вероятно за източване и единствен вариант за проходимост към отворчето.
При принудително задействане на клапанчето - двупосочна проходимост на основния проход. Аз очаквах да е от бойлера към малкия отвор - да капе и понижи евентуално налягане. Един вид "възратната" функция изчезва!?.
Клапанът е нов, пластмасов от Елдом, вероятно от "музикалните".
filmatoplo
- майстор
Така са , моят е от свиркащите но не свирна веднага -мина 1 или 2 години . Остъй това ами оня ден ме пати патница -Словаците отиват на плажа и теква бойлера .Тръгвам да търся бойлер и няма -нито в Приморско , Китен,Лозенец -чак в Царево намирам на второто место .
Успях навреме да го подменя , въпреки много перипети като -скъсване на старата мека връска и оставане на част от резбата в фитинга в стената .С 300 зора развих едно поцинковано коляно което беше циментирано в стената в плочките
подмених коляното с 1 филтър 1/2 това ми попадна най под ръка и стана .Така че и на майсторите им се случват странни неща
.
mirk
- майстор
На тия пластмаси им нямам хич вяра
колкото и да ги хвалят, не полепвало нещо си. Завих го и развих два пъти и резбата му взе да се заравнява
все едно са за еднократна употреба. Дублирал съм оригиналния клапан с един месингов с тежест на Сакар и работата е сигурна, че с тия полиетиленови тръби захранващи банята, ако върне обратно гореща вода ще стане страшно.
При мен не свири
а само пука, наподобява като звук на топлинно разширение на ламарина, и то само при пускане на чешмата до бойлера в банята. При пускане на други консуматори няма звукови ефекти.
Друг забелязан ефект е прокапване при загряване на бойлера, при стария бойлер и клапан нямаше такова капане. това ме навежда на мисълта че настройката им на 6 бара е горе-долу, там-някъе
При мен не свири
Друг забелязан ефект е прокапване при загряване на бойлера, при стария бойлер и клапан нямаше такова капане. това ме навежда на мисълта че настройката им на 6 бара е горе-долу, там-някъе
milanovs
- специалист
Привет колеги и ас съм патил с тези вентили.И си мисля че от Фирмата нарочно ги слагат такива калпави.Слагат ги едни пласмасови.И в гаранциятя пише че ако се махне гаранцията отпада.И на някои като не му издържат нервите,примерно да ги чака 2 седмици да го мотат от сервиза,накрая клиента сам си сменя този клапан и после хоп:няма гаранция. 
LazarGanev
- "Велик майстор"
Aко го смениш с месингов гаранцията не отпада - само ако няма никакъв
LazarGanev
- "Велик майстор"
Защо да дърпаш дявола за опашката, като можеш да сложиш на 6 бара?
Тема "Проблем с бойлер Дипломат" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература