Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
filmatoplo - майстор
Майтап да става :wink: ама самия бойлер не ми е мръднал вече 3-4 години .
Chefo77 - майстор
filmatoplo написа:
Майтап да става :wink: ама самия бойлер не ми е мръднал вече 3-4 години .
Че къде да мърда? Не си ли го хванал с планки и болтове за стената??? :shock: :shock:
filmatoplo - майстор
Не мърда виси на старите куки на мястото на дядоси -стария елдоминвест -10 пъти го свалях за ремонт на елепсовидната гарнитура и все течеше , и ел часта беше побългарявана 2-3 пъти :wink: Подарих го на един да го направи на барбекю -балона де.
8180 - майстор
Да попитам (и да не се смеете, ей):

Възвратните клапани очаквах свободно да пропускат по посока на студената вода. Пробвано "с уста" нещо не е така?
При задействано ръчно лостче, "духа" от топло към малкия отвор - вероятно за източване и единствен вариант за проходимост към отворчето.
При принудително задействане на клапанчето - двупосочна проходимост на основния проход. Аз очаквах да е от бойлера към малкия отвор - да капе и понижи евентуално налягане. Един вид "възратната" функция изчезва!?.

Клапанът е нов, пластмасов от Елдом, вероятно от "музикалните".
filmatoplo - майстор
Така са , моят е от свиркащите но не свирна веднага -мина 1 или 2 години . Остъй това ами оня ден ме пати патница -Словаците отиват на плажа и теква бойлера .Тръгвам да търся бойлер и няма -нито в Приморско , Китен,Лозенец -чак в Царево намирам на второто место . :wink: Успях навреме да го подменя , въпреки много перипети като -скъсване на старата мека връска и оставане на част от резбата в фитинга в стената .С 300 зора развих едно поцинковано коляно което беше циментирано в стената в плочките :shock: подмених коляното с 1 филтър 1/2 това ми попадна най под ръка и стана .Така че и на майсторите им се случват странни неща :lol: .
mirk - майстор
На тия пластмаси им нямам хич вяра :-D колкото и да ги хвалят, не полепвало нещо си. Завих го и развих два пъти и резбата му взе да се заравнява :shock: все едно са за еднократна употреба. Дублирал съм оригиналния клапан с един месингов с тежест на Сакар и работата е сигурна, че с тия полиетиленови тръби захранващи банята, ако върне обратно гореща вода ще стане страшно.

При мен не свири :? а само пука, наподобява като звук на топлинно разширение на ламарина, и то само при пускане на чешмата до бойлера в банята. При пускане на други консуматори няма звукови ефекти.
Друг забелязан ефект е прокапване при загряване на бойлера, при стария бойлер и клапан нямаше такова капане. това ме навежда на мисълта че настройката им на 6 бара е горе-долу, там-някъе :lol:
milanovs - специалист
Привет колеги и ас съм патил с тези вентили.И си мисля че от Фирмата нарочно ги слагат такива калпави.Слагат ги едни пласмасови.И в гаранциятя пише че ако се махне гаранцията отпада.И на някои като не му издържат нервите,примерно да ги чака 2 седмици да го мотат от сервиза,накрая клиента сам си сменя този клапан и после хоп:няма гаранция. :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Aко го смениш с месингов гаранцията не отпада - само ако няма никакъв
mirk - майстор
Ами какво става ако сложиш месингов каквито са масовите "италиански" на 8.5 бара а тези на Дипломат са за 6 бара :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Защо да дърпаш дявола за опашката, като можеш да сложиш на 6 бара?

Тема "Проблем с бойлер Дипломат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: