• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
peter_m - специалист
Добре де, да приемем, че наблизо има канализация и решаваш да се включиш незаконно (сам да си направиш всичко). Разкопаваш улицата и се свързвш. И най-важното - никой съсед да не те изпорти. След това твоята канализация (извън имота ти, вътре не е важно) никъде няма да фигурира в план. И един ден като те надушат (примерно започнат те да копаят) и какво става :?
masterrichi - специалист
За да ти отговорим пълноценно дай малко информация за парцела,в регулация ли е има ли и ПУП,на каква дълбочина ще е Инак за цената на канализацията не е толкова скъпа.Аз си правих вътрешна канализация 120 м с тръби ф 200 черни гофрирани с 4 ревизионни шахти ф80 на 1,5м.Ископ 250лв.тръби 1100лв.шахти с полагане и капаци 400 лв.тръби полагане 200 лв.обратен насип пясък да покрие тръбите 350 лв и засипване с пръс 200 лв.Общо 2500 лв за 120 м.Правих я без проект като си спазвах наклоните.
flasher - помощник
парцела е в регулация
не искам да се включвам незаконно за да не ми разкопат някой ден сътвореното
zimel - специалист
Всъшност досега не съм чувал да се 'бутне' нещо сътворено, стига да не засягаш нечии комшийски интереси и могъщи (корпоративни), ако ти "стиска" може да го направиш и незаконно.
Аз също съм привърженик на законните неща и гледам да ги спазвам, обаче бюрокрацията е смазваща (унищожителна).
Най-много да платиш някоя глоба и с това да се легитимира съоражението.
Та неможе да ти правят всеки месец глоба, за такова нещо не съм чувал.
В момента обсъждам с разни комшии на които къщите са им незаконни или поне нямат АКТ16 и тяхното мнение е , че общината има самолетни снимки на всички постройки и за да може да събира още пари от данъци , ще ги узакони с еднократни глоби.
На мен лично , още не ми "стиска" , но съм напът да го направя, защото излиза десетки пъти по-евтино, по-малко нерви и по-бързо.
Извинявам се на корифеите, ако моето мнение несъвпада с тяхното.
vk - специалист
Kaкви са тия цени 15-20 хил. , ами то ще излезе по-скъпо от къщата.
Във тези дейности трябва да ни свети постоянно червената лампа в главата - страшно надути цени. Кметове крадат, фирми крадат, еврофодове се крадат.
Нещата не трябва да са толкова скъпи.
15 метра - сам ще ги изкопая за 15 дни по 1 метър.
Тръби ще се търси от производител български, защото се внасят скъпи и прескъпи тръби финансирани с европейски пари.
ето един български производител - Енела Конти (http://www.enelakonti.bg) - фабриката им е в гр. Елин Пелин
mitaka_vk - специалист
vk написа:
Kaкви са тия цени 15-20 хил. , ами то ще излезе по-скъпо от къщата.
Във тези дейности трябва да ни свети постоянно червената лампа в главата - страшно надути цени. Кметове крадат, фирми крадат, еврофодове се крадат.
Нещата не трябва да са толкова скъпи.
15 метра - сам ще ги изкопая за 15 дни по 1 метър.
Тръби ще се търси от производител български, защото се внасят скъпи и прескъпи тръби финансирани с европейски пари.
ето един български производител - Енела Конти (http://www.enelakonti.bg) - фабриката им е в гр. Елин Пелин
И я сметни колко ще ти струва канализацията. Само да ти уточня че канала моге и да не е на 1 м дълбочина маже да се окаже и на 5м Сметни и направата на всяка една РШ по трасето, ако има голяма денивелация и се наложи да е каскадно изпълнение на канализацията тогава ще се смаеш за какви суми става на въпрос. Може да ти се струва раздуто, но няма да се разминеш само с 1000 лв това ти го гарантирам.
  • 1
  • 2

Тема "Ориентировъчна цена на улична канализация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: