Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
gotchevi - помощник
Колега kuuuuuul, би ли споделил мнение относно работата на устройството на Зита. Захранването на къщата ми е от собствен водоизточник, с механичните замърсявания(песъчинки и др. подобни) се справих с помоща на няколко филтъра, но с твърдостта на водата-проблем :? В нашия регион тя е твърде висока. Не зная дали устройството Калзит ще е достатъчно ефективно, или ще се наложи да изграждам омекотителна инсталация, което си мисля че ще е по скъп вариант.
stivemaster - майстор
Аз мисля да си спретна това http://mazeto.net/index.php?topic=1057.0 имам познат който сложи на кафемашините си и вика "абе в началото си мислех че си внушавам ама на профилактиката се вижда че вътре няма нищо" има предвид варовик.
С 2 леви - специалист
пък една жена на пазара ми каза това:
http://tinyurl.com/22ou7hr :!:
kuuuuuul - майстор
Ето ме и мене,от досегашните ми наблюдения стигнах до извода че устройството не върши никаква работа.Първия експеримент беше да изпаря вода в тенджера ето резултата на снимките,като пипнеш остатъка целия пръст става бял/от водопроводната не остана нищо/,след това занесох и в ХЕИ там показа стойност близка до максимално разрешената,по мивката следите си остават :x .Номера с магнитите го бях чувал но не бях чел отзиви,казвайте от къде се купуват тези магнити да се пробвам :partyman:

Прикачен файл

101_1256.JPG
101_1256.JPG (84.73 KиБ) Видяна 7235 пъти

Прикачен файл

101_1257.JPG
101_1257.JPG (75.88 KиБ) Видяна 7235 пъти
eng_angelov - помощник
Както казва доктор Ливайн "помогна ли сме на милиони хора по целия свят.."
:yawinkle:
Ако устройството не работеше, дали щяхме още да го предлагаме? Или сме тъпи и късогледи /не можем да разберем, че не работи/, или сме опасни безскрупулни мошенници. Или.. може пък и да работи!
Нямам намерение да убеждавам никого в качествата на устройството. Единственият истински признак за това дали върши работа или не е това дали ЖЕНАТА е доволна.
Ако отговорът е отрицателен, върнете ни устройството и ние ще Ви възстановим парите.

п.п. Този експеримент с изпарената вода беше първото което направих преди да купим лиценза за производство. Мога да пратя на лс снимки и анализ от БАН
kuuuuuul - майстор
Аз много се надявах че като дам 100лв за нещо което не струва повече от 10лв все пак ще има ефект,за това и след експеримента с тенджерата дадох и 10лв за изследването в ХЕИ,проблемите по монтажа,нови филтри и т.н. и на края хем жената недоволна хем аз трябваше да търкам мивката за да я омилостивя :cry: Явно срещу варовика не помага дано поне срещу бактериите да има ефект/в ХЕИ не искаха да ми направят бактериален анализ,явно ги беше страх от нещо :? /
BAlexandrov - специалист
Няма къде да отиде този варовик - има ли къде да се отделя?
Такова е и с бактериите май - направи си посявка :-D
eng_angelov - помощник
kuuuuuul написа:
Аз много се надявах че като дам 100лв за нещо което не струва повече от 10лв все пак ще има ефект,за това и след експеримента с тенджерата дадох и 10лв за изследването в ХЕИ,проблемите по монтажа,нови филтри и т.н. и на края хем жената недоволна хем аз трябваше да търкам мивката за да я омилостивя :cry: Явно срещу варовика не помага дано поне срещу бактериите да има ефект/в ХЕИ не искаха да ми направят бактериален анализ,явно ги беше страх от нещо :? /
На РИОКОЗ и 1000 лева да им дадете, пак няма как да направят разлика между калцит и арагонит. По стандарт БДС 3775:1987 /последните четири цифри показват че е от 1987 година/, няма какъв друг резултат да получите. И двете са калциев карбонат.
По отношение на бактериалния анализ, отказали са Ви, понеже нямат акредитация за издаване на становище към трета страна.
Това може да се заобиколи, като им поискате стерилна бутилка за анализ за питейни качества на вода от собствен водоизточник. Казвате че имате кладенец в село Долно нанагорнище и искате да проверите дали става водата за пиене. Съгласно регламентите към рамковата директива за водите, те са длъжни да направят анализ за ешерихия коли, чревни ентерококи, колиформи тоталес /микробно число/ и по желание за някои вируси.
kuuuuuul - майстор
Бихте ли обяснили за хората като мене които не разбират от химия каква е разликата между калцит и арагонит :? Доколкото разбирам устройството превръща калцита в арагонит?В никакъв случай не искам да правя антиреклама на продукта просто споделих собствените си наблюдения и ще се радвам ако изводите ми не са правилни.
torbalan - Дървен философ
ако магнита действаше на калция - магнитните наколенки на доктор ливайн щяха да са най-ефективния начин за лекуване на ревматизма :)

явно ние тук в аец-а, колегите по тец-овете и навсякъде, където е необходима вода без калции, сме големи балъци... и вместо да плеснем два магнита - сума пари даваме за химия, с която да очистим водта от калции...

Тема "Въпрос за КАЛЗИТ-устройство за обработка на вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: