• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
Съгласен съм, не съм казал, че е евтина иначе щях да препоръчвам само нея. Но този инверторен Грундфос, сравнен с no name от предния линк за 450лв, който няма никакви защити не е чак толкова много според мене. Наистина въпрос на гледна точка.
ico_3 - специалист
Тази от линка също е grundfos става ли или не?
Dansaver - специалист
Това на линка си е Грундфос също, но варианта на Лазар ми се струва по-добър, ако ще даваш толкова пари - за 200лв. отгоре ще имаш по-малко грижи всмисъл, че по-скъпия вариант се води "необслужваема"
хидрофорите губят понякога налягане - трябва да се проверяват и понапомпват ако е нужно, а и мисля,че този на снимката няма защита от работа на сухо.
ico_3 - специалист
Благодаря на всички за съветите,обаче аз съм от малък град и избора не е много голям.Днес ходих при един майстор който ми препоръча хидрофор Wilo но ми каза да не взимам със разширителен съд защото нямали защита от работа на сухо.Показа ми някаква без раширител като отделно трябвало да си купя флуидконтрола и всичко излиза около 600 и няколко лева нещо не мога да схвана логиката му!Какво значение има какъв ще взема като защитата се предлага отделно.
шоп - майстор
ico_3
разходи се до някой град в който има голям супермаркет. Ще си избиеш парите.
Аз от Баумакса си купих аква гарден. 1400 вата е с неръждаем корпус за 280 лв и си свиркам. Голям мотор, не се товари, 2 год гаранциа...какво му плащащ. С ел пресостат е.

Бах мамаму хората парите ги нямат за нищо.

разглоби едно Вило и един ейнхел и виж дали има разлика.

Пласамаса.
ico_3 - специалист
Шопе най близки хипермаркет от рода ми е на 100 км.Не е много рентабилно Ще взема Wilo HWJ 203 X EM 308 лв е в нашия град какво ти е мнението за него.
шоп - майстор
Не мога да кажа за този модел. Нека Лазар сподели.
Но 308 лв не са като 600 лв и според мен е приемливо.
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, подходящ е този хидрофор
Dansaver - специалист
Е ако беше почнал с това обяснение и въпрос за Вилото, щеше да спестиш цялата патаклама - какво,как, ама защо.....

Все пак в днешно време да кажеш, че нещо масово не може да го вземеш защото ти е далече не звучи сериозно. Интернет нали имаш??
И у наше село няма много работи затова съм похарчил някоя хиледарка през нета, че ми идва и по-евтино даже!

Такива оправдания приемам само за Икея и някой подобни.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16

Тема "Избор на хидрофорна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: