Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
tassel - специалист
Да, прав си. Ще го умувам още. Под "платно" имаш предвид мрежа ли?
LazarGanev - "Велик майстор"
Не е мрежа, някакъв специален плат, ама му забравих името :)
Бе колко го умувам и аз, и все ми се струва, че има още за умуване, ама лятото свърши и трябва спешно да се решава. а най-доброто решение го знам - покрив отгоре, но след Акт16 (въвеждане в експлоатация) :)
schuldiner - майстор
Колеги, в търсачката напишете "воронка" - това е сифонът за вътрешно водоотвеждане на покрив.
Лазар по може да се ориентира за нужното сечение (т.е. търсения дебит). Обикновено с една Ф100 на стотина квадрата е прилична скоростта на оттичане.

Колкото за детайла хидроизолация+топлоизолация, аз твърдо съм за традиционното - ТИ, замазка с наклони, ХИ, евентуално настилка.
Покривът не е баня, а е изложен целогодишно на неблагоприятни атмосферни влияния. Ако правите т.нар. обърнат покрив, рискът от измръзване и разрушаване на цялата система е много по-голям.

За избор на хидроизолация няма да се бъркам (макар да си имам предпочитания), но задължително трябва да направите нещо за паропропускливостта - т.е. монтиране на отдушници от нивото на плочата до над хидрото/настилката или странично по периметъра на покрива.
schuldiner,
за детайла сме на едно мнение, за сечение съм използвал 2 х ф50 за около 40квадрата. Паропропускливостта при мене е решена странично, в подпокривно пространство, ама кажи си мнението на специалист за марката (аз не спестявам моето, когато ми го искат :) ).
tassel - специалист
А, топло изолацията лепи ли се за плочата или само се реди?
Аз я лепих, ама мисля че не е задължително
tassel - специалист
А, как си направил паро изолацията тогава? Тя не се ли слага под топло изолацията? :?
schuldiner - майстор
За марката пак нищо няма да кажа, ама типът е друг. Предпочитам да залагам на изпитаното старо - битумна с полиестерна мрежа.
И не е до харесване или нещо в парите... Просто знам как се държи за 15 години в най-различни условия.
tassel - специалист
Нея за финално покритие ли я слагаш? Тогава не може да се ходи по нея и да се ползва покрива, нали?

Тема "Сифон за покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: