• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
schuldiner - майстор
Кууул, и аз имам същия проблем, но отскоро (остават няколко месеца до изтичане на гаранцията и не ми се човърка из помпата). Балонът ми е 25 л., черпя от около 5 м, качва на 7-8. Като я напомпам до 4, държи ден-два и пак почва да включва по пет пъти на чаша вода... Вероятно се е сдухала диафрагмата, но както казах, още не ме е ядосал достатъчно хидрофорът, че да го разколача.

Съвсем отделен въпрос е, че половината ми е "подарък" от управителя на един от хипермаркетите заради неизпълнение на тяхна гаранция по предишния хидрофор и последвали усложнения с КЗП. Не им придирям вече, ама е странно как нищо не издържа поне две години без да се скапе отнякъде... Баба Вида бачка към 20 години и още я бива, ама нали сме модерни, не можело гравитачно водоподаване.
kuuuuuul - майстор
tedo щом ти е нов сондажа още известно време ще е така и ще се изчисти,а и щом има течове е нормално да се пуска през някакъв интервал,пробвай как ще е когато пуснеш на малка струйка.
schuldiner пробвай с голямата гайка на пресостата да регулираш, а 4атм май са множко около три е по добре трябва да си поиграеш.А какво значи от скоро преди нямаше ли го този проблем?
sian - специалист
kuuuuuul написа:
Аз съл с хидрофор с балон и искам да го сменям с такъе като твоя именно заради това пускане и спиране.Когато пускам водата на малка струя помпата постоянно включва и изключва което променя струята вода,предполагам че твойта и при минимален пад на налягането ще се включи и няма да спира докато не се спре водата.Ако някой има опит нека сподели :?
Напомпал ли си балона с с помпа за гуми?
tedo - помощник
kuuuuuul написа:
пробвай как ще е когато пуснеш на малка струйка.
Включва и изключва.
kuuuuuul, май ще е по-добре да си оправиш или смениш балона вместо да сменяш хидрофора.
kuuuuuul - майстор
Oх,местото не е много удобно ама ще се опитам пак.Ако не пиша какво е станало значи съм се удавил :lol:
schuldiner - майстор
kuuuuuul написа:
Oх,местото не е много удобно ама ще се опитам пак.Ако не пиша какво е станало значи съм се удавил :lol:
kuuuuuul явно се е удавил...

А аз да похваля сервиза (не им знам името, а хипермаркета кво да го хваля?) - дойдоха, оправиха хидрофора и вече две седмици е ок.
За съжаление не присъствах на манипулацията, но подразбрах, че проблемът е бил и в мен. Помпил съм аз, ама какво съм помпил... Манометърът на помпата ми отчита едно, този на хидрофора друго, мястото тясно, недоскив... Абе само с въздух се разминах.
Та, ако може някой да опише точните действия по напомпването на балона, че нещо там се било закучило. Щом са разкачали всичко и са я пълнили извън шахтата...
GEORGI5959 - специалист
Налягането в балона трябва периодично да се проверява и да се поддържа в необходимите норми. Аз го правя със старата помпа останала от "Москвича" и проверявам с манометъра/пак от "М-ча"/. Най-напред се изключва ел.захранването, после се отваря най-долния кран, за да няма налягане в системата. Помпа се и се докарва стойност с 0.3 атм. под долната стойност на която е регулиран пресостата. Напр. ако включва на 2атм. и изключва на 3 атм., налягането в балона се оставя 1.7 атм./2-0.3=1.7/.
schuldiner - майстор
Благодаря!
Сега говорих с жена ми (тя посрещна техниците) и ми каза, че й дали ново ръководство - старото от магазина било за помпа с друг балон(?) и данните били неточни. Баси цирка...
  • 1
  • 2

Тема "Няколко въпроса за хидрофор." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: