Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
cvetomira86 - помощник
не сме къртили всичко само рамката извадихме и я залепихме с монтажно лепило и си зае мястото както трябва,това означава, че е имало разстояние между рамката и сифона.С хоризонтално отичане е
iva6ki - специалист
Има следната възможност ,но на снимката не е ясно,
от температурно разширение да се получи понеже
до колкото виждам нямаш фуга между решетката на сифона и плочките
Последна промяна от iva6ki на вт яну 18, 2011 9:06 pm, променено общо 1 път.
cvetomira86 - помощник
понеже не мога да кача снимка :? -ето такъв е сифона http://www.dragolovi.com/listingmodule/ ... 8084d06c6/
jekasus - майстор
Питам за разлика от горния край на сифона до решетката. Декор.капачка как беше лепена? нацяло по капачката ли имаше лепило или са на "топки"
cvetomira86 - помощник
има фуга,но се изкърти от надигането, а дек. плочка е лепена по всички краища не е на топки.Възможно ли е при самата замазка тръбата да е под налягане и това да е причината - плочките са лепени преди година,а проблема е от половин.
cvetomira86 - помощник
Прикачен файл:
18012011956.jpg
18012011956.jpg (40.53 KиБ) Видяна 4658 пъти
cvetomira86 - помощник
Прикачен файл:
18012011955.jpg
18012011955.jpg (36.06 KиБ) Видяна 4656 пъти
Spokoiniq - майстор
Решетката и квадратната й рамка са хромирани, и не са едно със сифона като такъв, той най-вероятно е сиво праховобоядисан.Ако е така, самия сифон е алуминиева сплав, от препарати или естествена корозия на алуминия се образуват соли, които набъбват и се отлюспват като многолистно тесто, което печеш.Това повдига, ако съм прав, решението е къртене и смяна на сифона с бронзов или пвц, процеса е необратим.
iva6ki - специалист
Spokoiniq написа:
Решетката и квадратната й рамка са хромирани, и не са едно със сифона като такъв, той най-вероятно е сиво праховобоядисан.Ако е така, самия сифон е алуминиева сплав, от препарати или естествена корозия на алуминия се образуват соли, които набъбват и се отлюспват като многолистно тесто, което печеш.Това повдига, ако съм прав, решението е къртене и смяна на сифона с бронзов или пвц, процеса е необратим.
То добре ,но ако човека го е залепил с монтажно лепило като хората не мисля,че
я има тази възможност понеже лепилото за теракот е хигроскопично за разлика
от монтажното лепило което е парче силикон.Ако приеме че се издига няма да нарани
плочките а ще се отлепи просто.На снимките се вижда наранена глазурата
което се получава от напрежение ако
питаш мен изчисти го наново и с малък флекс с диамантен диск увеличи фугата
почистваш и залепяш отново.
DELIK - напреднал
Ако близо до сифона минават тръби за парно или топла вода може и те да са причина. По-точно температурните деформаций.

Тема "Издигаш се сифон???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: