Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
peter_m - специалист
Най-лесно ще е да махнеш плочката която си къртил, да отрежеш тръбата където е продупчена и да изкъртиш около нея колкото да влезне поялник, след това с коляно да пуснеш надоло. Ако там имаш мивка с шкаф не те бърка, че двата извода за водата се разминават. Ако обаче нямаш такъв шкаф и се виждат изводите ще стане грозно.
jekasus - майстор
1- махаш плочка
2- къртиш покрай пробитата тръба
3- режеш 5-6см от тръбата с дупката
4- лепиш колената с зелените точки към двата края
5- лепиш колената с червените точки помежду си, дължината на тръбичката според разстоянието на колена със зелените точки.
6- залепваш колена с червените точки към колена със зелени.
7- замазваш къртеното, лепиш друга плочка , фугираш и на следващия ден слагай мивка.
Трябва ти 4 броя колена , лепило за този вид тръби и едно парче тръба.
Изображение
Нямам този тип колена, затова демонстрирах цялата операция с ППР.
pif4o - специалист
Благодаря приятели, ся ще спя по спокоино след като вече имам в главата си няколко идеи, а едната дори и със снимки, специални благодарности на теб колега jakasus :)
pif4o - специалист
Гутоу, даже я сефтосахме :) колко псувни изяде още мастора, примерно изводите за батерията за душа въобще не ги е нивилирал или паснал или кво там да кажа, тоест отворите им не сочат хубаво на пред ми единия гледа малко на горе другия малко на долу, и няма ви разправям с къв зор съм монтирал батерията, хубуу че единия извод от напъване взе да се поклаща в стената та успях някък леко да го наклоня на долу та да хвана батерията. Абе кво да ви приказвам чак ме е страх да си помисла кво ли още може да ме дебне :) Инак ето как направих пробитата тръба :)

Прикачен файл

P2134278.jpg
P2134278.jpg (84.86 KиБ) Видяна 5360 пъти
gogo1113 - специалист
Браво, колега! Станало е супер! Успех и дано нямаш повече главоболия!
pif4o - специалист
Aми мисля на новата плочка дет ще лепна с един черен маркер да си нарисувам тръбите да си ги знам :mrgreen:
mirk - майстор
С тоя мастор ще трябва да се запасиш с един кашон плочки резерва че знаелисе още кво може да излезне.
pif4o - специалист
ами останаха ми 9 броики викам ша ги върна ( в магазина така казаха) ама ся серизоно се замислям дали да ги връщам :)
ebahti - майстор
И от целата работа,не можах само да разбера-майстора кво ти е виновен че ТИ си пробил тръбата... :cool:
pif4o - специалист
Ми от цялата работа маи нищо не си прочел , или и ти си кат него? Ко ти пука 4е тръбта върви на диагонал против всички правила и минава през мястото за монтаж на мивката (като изрично знае 4е там е мивката а не на мен после да ми хруне да я сложа там ) . Или ума му не е на място или ръцете му са в гъза да я прекара от там. Или просто не е маистор :) аматьор :) Ти ако си маистор така ли би я сложил ? Ако я беше пуснал по правилата сега нямаше да има тема.

Тема "Помощ, бургията уцели тръбата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: