Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
jekasus
- майстор
44 мнения в "Направих си канализация :) кажете правилна ли е :)"
pif4o
- специалист
Маркуч прозрачен имам 20 метра, ама и с канапа е идея, то и да провисне тва мерене ще е горе долу дали ще се нагодят наконите, и тогава ще копаем. Има вероятност обаче в края тръбата да излиза над повърхноста на нивата, предполагам ще е добре там да и се направи нещо като тунел от тухли примерно да не я пече слънцето и да се оази от удари. Тва се получава така щото петното на което е къщата е с около 40 см по високо от самата градина през която ще минава тръбата за да влезе на 30 см под земята при старата външна тоалетна.
Споменавам това ако имате съвети за тая част на тръбата която можеби ще излиза над земята на мястото при къщата преди да влезе пак в земята в полето дет е къщата, уффф дано ме разбрахте. Тея 1-2 метра от тръбата ще трябва да ги защитя някък.
п.п. за д ане кажете що се занимавам с глупости ми не изкопая дълбок канал ще кажа че почвата там е около 40-50 см от долу е яко каманак и скала.
Споменавам това ако имате съвети за тая част на тръбата която можеби ще излиза над земята на мястото при къщата преди да влезе пак в земята в полето дет е къщата, уффф дано ме разбрахте. Тея 1-2 метра от тръбата ще трябва да ги защитя някък.
п.п. за д ане кажете що се занимавам с глупости ми не изкопая дълбок канал ще кажа че почвата там е около 40-50 см от долу е яко каманак и скала.
svetliopi44
- Чирак...
Дечурлигата нямат ли някое лазарно фенерче, качваш го на нивела и те ти лазарна невилация направи сам.
pif4o
- специалист
Да ти кажа първом тва ми мина през ума, ама си викам " шегуваш се" и забравих за идеята, но не е за пренебрегване. В единия краи нивелира с лазера, в другия краи един метър и ще си покаже при 2 см наклон на метър къде отива в другия краи височината, браво брее, благодаря на всички за идеиите
А ако позволи да е 3 см на метър пък ще е супер 

NeoBoss
- специалист
лазерния лъч свети направо, но нямам ка кда си сигурен че е успореден на корпуса на фенерчето... та не му вярвай напълно. Канапа можеш да го превържеш на колчета като домати за да не провисва или на каквото има по пътя и така ...
ЕДИТ: истината че тия наклони много лъжат ние като копахме канал така изглеждаше дупката където ще се поставя тръбата че всички вика че е със обратен наклон, а дефакто си беше по силен от необходимото.
ЕДИТ: истината че тия наклони много лъжат ние като копахме канал така изглеждаше дупката където ще се поставя тръбата че всички вика че е със обратен наклон, а дефакто си беше по силен от необходимото.
zimel
- специалист
pif4o написа:Да ти кажа първом тва ми мина през ума, ама си викам " шегуваш се" и забравих за идеята, но не е за пренебрегване. В единия краи нивелира с лазера, в другия краи един метър и ще си покаже при 2 см наклон на метър къде отива в другия краи височината, браво брее, благодаря на всички за идеиитеА ако позволи да е 3 см на метър пък ще е супер
И да е по-малък, няма да има проблем!
Например:
За тръба фи 160 мм., най-минималния наклон може да бъде 3 промила, т. е . - 3 на хиляда.
Иначе казано- 3 милиметра на метър.
Колкото повече се стеснява фито, толкова повече се увеличава наклона.
Ама това сме го дъвкали много отдавна, разрови се по старите теми.

pif4o
- специалист
Ми то същото де 3% =3 см, 5 %= 5 см
Идеята с колчетата и канапа е добра. Мен горе долу ми трябва да видя горе долу тая дето съм я намислил ще стане ли и с къв наклон ще мога да разполагам. Мисля си че дори с 1,5-2 см няма да има проблем при чисто право трасе и с една ревизия по средата. ще пиша другата неделя като съм там и направя замерването какви са резултатите 

Тема "Направих си канализация :) кажете правилна ли е :)" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература