• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
icemans - специалист
Е, то ако беше така щеше да има поне нещо като "ухо" в което да влезе болта. Нещо не ми се струва много добре ако наистина това е идеята.
LazarGanev - "Велик майстор"
Планката е с трапецовиден профил и има уши, ето чертеж. Отворите са за монтаж на хоризонтален бойлер, който има същите планки - виж снимката вдясно

Прикачен файл

Planka bojler.jpg
Последна промяна от LazarGanev на пет авг 19, 2011 3:56 pm, променено общо 1 път.
icemans - специалист
Хм, ай' стига бе! Може ли да е такава работата и да не съм се осетил? Ако е така то наистина се опростяват нещата. Само дето се замислям, че може да нямам възможност да го вдигна толкова нагоре. Но все пак ми даде много добър съвет. Благодаря ти - ще обърна внимание довечера.
LazarGanev - "Велик майстор"
Монтажа е много по-лесен, отколкото си го представяш :)
icemans - специалист
Да, явно! Аз влязох в някакви филми :) Само да има "мегдан" да го повдигна по-нагоре, че ме притеснява, че ще опре в тавана.
icemans - специалист
Да, ама не! Вчера минах покрай "обекта" да видя дали ще стане тази работа - Но УВИ. Там е работата, че планката не е същата както я дават на шаблона от вън:
Изображение

А всъщност е такава
Изображение
Изображение

Интервенциите по планката са от опитите ми да я разширя. Вижда се, отворите на планката от шаблона всъщност не са толкова широки. Ако бяха толкова щеше да ми влязат болтовете без проблеми. Пробвах и номерът със закачането, то тогава пък разстоянието м/у болтовете идва по-малко от 30см. и Единния ако влезе в ухото другия се закача почити на нищото. С две думи не става номера със закачането - не стои стабилно. Явно ще трябва да играе тежката артилерия колкото и да не ми се занимаваше.
Тани - модератор
Почти същата е , само е на твоята има и отвори!Има си ги и ограничителите в двата края да не ти падне бойлера.Не ми казвай , че си го монтирал по схемата , стегнал си го за стената с широки шайби и не стои стабилно! Не бих ти повярвал! Не си стъжнявай живота , а поне пробвай!
icemans - специалист
Ами да! В крайна сметка само го закачих. Разликата е там, че в стената има болтове и не мога слагам шайби или пък да затягам. Но пък тежестта надолу ще го държи надявам се. Както и да е - вече е пълен и грее - дано поне изкара повече от 5 години. Благодаря на всички!
  • 1
  • 2

Тема "Монтиране на бойлер Tesy" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: