Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
shishkov78 - специалист
1. помпата и започнала леко да сдава багажа- намали като цяло налягането на което ще работи.
2. обслужи си пресостата- почисти го, смажи го, зачисти контактните пластини и си херметизирай кутията.
Ако извършиш тия две нещица ми се струва че хидрофора ти ще работи още дълго време без проблемно.
3.Още един съвет изключи пресостата и пусни помпата да видиш какво налягане може да вдигне по манометър.
После настрой пресостата с 2-3 десети по ниско от замереното /по начина описан от колегите по нагоре/. За да си сигурен че ще изключва нормално.
Успех и да пишеш какво е станало.[/quote]

Благодаря за съветите ще ги направя тези стъпки само да ми остане малко време.За хидрофора да кажа, че се намира в гаража и смуче от цистерна която пълня от сондажа с друга помпа.Това го пиша във връзка с т.2 защото пресостата си изглежда като нов но не ми пречи да го почистя пак.Така стана/след развиването на малката гайка/,че хидрофора вкл. на 1,2 атм. а изкл. на 2,8 атм.Завъртях голямата и сега изкл. на 3 атм.Понеже не ми стана много ясно работата с тези гайки как да вдигна долната граница защото ми се струва че да вкл. на 1,2 атм. не е много добре.Относно т.3 с удоволствие ще си направя този експеримент.Благодаря Ви приятели!Надявам се и в бъдеще да комуникираме и да си помагаме който с каквото може. =D>
milen56 - специалист
И още едно питане, ако позвоите? На какво налягане трябва да се напомпа хидрофора отзад, че онзи ден го мерих и е 1.7 бара? И за какво изобщо се помпа?
cenko6 - специалист
Ако помпата ти включва при над 1.5 атм. балона трябва да е напомпан 1,5 атм. но при изключена помпа и отвъртени кранове.
cenko6 - специалист
LazarGanev написа:
Може би помпата започва да издава багажа и няма никакъв запас. Щом не изключва и помпата продължава да работи, то тя трябва да продължава да вдига налягане. Ако не го прави - значи това и е границата и трябва да намалиш малко от пресостата налягането на изключване, за да има помпата все пак някакъв запас.
И как една центробежна помпа издава багажа? Според мен торбината и корпоса й изобщо не се износват жащото имат допир само с вода и триенето е нищожно.
LazarGanev - "Велик майстор"
Значи тези помпи са вечни, така ли :) ? Ежектор се казва детайла, който се износва най-често и помпата започва да не успява да вдига каталожното налягане. Може и от лагерите да не успява да вдига обороти и ефекта е същия :wink:
sian - специалист
Провери дали не е запушен тройника към пресостата или самият пресостат. Възможно е да се деформира ежектора и да излезе единия от О пръстените (цял или частично) Случвало се е и да се спука ежектора.
cenko6 - специалист
Абе човека смуче вода от цистерна в гаража. Къде прочетохте че ползва ежектор?
LazarGanev - "Велик майстор"
cenko6 написа:
Вземи прочети устройството на помпата :wink:
dragozow - майстор
И как една центробежна помпа издава багажа? Според мен торбината и корпоса й изобщо не се износват жащото имат допир само с вода и триенето е нищожно.
Нищо подобно, дажи и най-скъпите се чупят някога.
cenko6 - специалист
LazarGanev написа:
cenko6 написа:
Вземи прочети устройството на помпата :wink:
Устройството на коя помпа, на тази:
http://www.aquapump.net/pumps/pompi-zen ... nostepenni
или на тази:
http://www.aquapump.net/pumps/pompi-samozasmukwdsti
Пишеме си безмислици без да знаеме помпата на автора на темата.

Тема "Проблем с пресостат на хидрофор!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: