• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
montoya - майстор
Знам какво е холендер за ППР, но съм убеден че е доста по- калпава връзка и конфликтна точка от залепеното, макар и не точно според правилата. Както и да, това не решава проблема с прокапалите съединения на колегата и само си чесаме клавиатурите.
kuuuuuul - майстор
Ето заради тези проблеми аз съм привърженик на Нибко тръбите/лепят се с лепило/,не защото няма да потечат, а защото ремонта щеше да е много по лесен/ :idea:
nelim - специалист
А след колко време потекоха тези съединения?

Питам защото аз като любител си направих цялата баня с полипропиленови тръби и махнах старите метални в панелката.

Досега за 1 година не съм забелязъл някъде да е протекло, и впечатлението ми е че супер хубаво се стопяват тия съединения и си мислех че са вечни (аз кажи речи преди година като почнах да ги правя за сефте видях как става и как изглежда) и като го гледам как се разтопява и излиза при съединението (и отвътре и отвън се вижда разтопеното).

И сега почвам да се чудя, защо протичат и да очаквам ли изненади.

Като ги лепих спазвах таблицата която имам за ф20, време и т.н., нагряване по таблица, и вкарване без никакво въртене, сега се изненадвам че има вариант да потече, наистина изглежда много стабилно..
Каналски - специалист
nelim написа:
.....
За мен при качествени материали и спазване на технологията на свързване и укрепване, би трябвало да издържат 20-25г. Полипропиленовите системи за вътрешни инсталации се произвеждат с коефициент на сигурност 2, както има и други разширени показатели с които да се гарантират нещата да се Случат.
Прави си Изводите за какви материали или неглижиране на технологията иде реч, ако нещо някъде протече !
~°.*... Весели Празници ! ...*.°~
P.S.
Коректният Трик за броене на глас на време е -> 1001 , 1002 , 1003 , 1004 ... и т.н.
milen56 - специалист
Тръбите са правени лятото, след което се надуха с хидрофора на 3атм.за няколко часа и после се НАЛЕПИХА :-D плочките. Сега се РАЗКЪРТИХА :) .Аз още не съм видял проблемните места и до колкото разбрах коляното го е замазал с обикновен поялник и за сега държи. Другите места още не са ремонтирани, само са оголени тръбите. Ако ме викне да му помогна ще кажа какви сме ги свършили.
dimoni69 - напреднал
[quote="Каналски"][quote="nelim"]
За мен при качествени материали и спазване на технологията на свързване и укрепване, би трябвало да издържат 20-25г.
Прави си Изводите за какви материали или неглижиране на технологията иде реч, ако нещо някъде протече !

Напълно споделям вижданията на колегата. И в тази връзка - помисли много сериозно не само за частичен ремонт , а за тотално преправяне на инсталацията . Това може би ще ти спести много неприятности в близките години .
GROHE Bs - специалист
Така наречената двойна слепка(у наше село) съм я правил много пъти за вече 7 години и няма никакви проблеми(поне никой не се е оплакъл :axe: ).Така че смело и безотговорно.
  • 1
  • 2

Тема "Протекли ППР връзки зад плочки, какво следва ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: