release написа:на картинката съм нарисувал горе долу как е разположението на главния водопровод и къде ще е бидона и сега некой да ми обясни как да ги вържа и какво ми е нужно в тази ситуацияПривет!
Ще ти предложа вариант, който аз бих реализирал за да опростя системата от кранове, невъзвратни клапани и търчане при всяко спиране на водата. Със сигурност има и други варианти - ти ще си прецениш кой ти е по силите.
От водомера до бидона ти трябва директна тръба, завършваща с автомат за тоалетно казанче монтиран в бидона - това ти осигурява автоматично пълнене на бидона, когато има водоподаване. Хидрофорната помпа свързваш към съществуващата система в къщата, може и с гъвкави връзки, само следи диаметрите на смукателната и нагнетателната част да са еднакви с тези на помпата. Печалбата от такова свързване е постоянно опресняване на водата в бидона, иначе след по-малко от месец ще си имаш прекрасен жабуняк.
При повече мерак може на бидона да се сложи преливник вързан към мръсния канал, ако автоматът от тоалетно казанче спре да работи, няма да се наводниш.
Събери още мнения и го прави веднъж, но както трябва.
Успех!