• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
pipilica - майстор
В съседните къщи хората имат ли подобни оплаквания относно налягането на водата.
Можеш ли да разглобиш някоя връзка след бойлера и да погледнеш дали няма налеп от
котлен камък в тръбите. Цедката на водомера е сравнително едра и по-ситни песъчинки
могат да минат през нея, пробвай да изчистиш и цедките на смесителите в банята и кухнята.
целият квартал има проблеми с налягането. всички цедки са проверни.тръбие ба ноилера са чисти.кво ли не направих днес . работата си е все същата. дали проблема не ми е в малкъта тръба на бойлера?
друг въпрос : масовите хидрофори са с компресационен съд 20 до 24 литра.това достатачно ли ми е или да се целя в по голям.то е ясно че ходрофор ще се слага . въпроса е какъв с какъв съд. преди хидрофора няма да има компенсационен съд(нямам просто място). много ме притеснява да не дръпна водата на другите абонати в къщата
VLADO66 - майстор
Водaтa щe я дръпнeш със сигурност-бил съм свидeтeл нa тaкaвa случкa.Избягвaй дa пускaш крaновeтe докрaй.
ако сложа по-голям компресационен съд - 50 или 70 литра няма ли да се реши проблема с водомерите преди мен ?
поне така ми се обяснява че ще станело. лошото е че от тези работи не разбирам и всеки ме клати както си иска.и все пари ми искат .
kabel96 - специалист
За без пари вземаш един бидон 100-150 литра отгоре му слагаш поплавък от казанче а отдолу връзваш хидрофора и си ти.На няколко месеца миеш и това е.
pipilica - майстор
При хидрофорите, тия малките дето ги продават компенсаторния съд е след помпата, на тебе ти
трябва преди помпата. Ства както е писал колегата преди мен.
мерси колеги за инфото :)
имам още няколко въпроса но за тях сметам да ползвам търсачката . ако не се оправя ще питам пак.
мерси много на всички :prayer:
  • 1
  • 2

Тема "Помощ при избор на помпа или хидрофор ????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: