Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
kabel96 - специалист
В Карлово има сервиз за хидрофори и капаците са 25 лева пласмасов 45 метален.За съжаление съм изгубил координати а и са се преместили на ново място.Аз ги открих като в Баумакс поизках документите на един хидрофор същия като този дето имах за ремонт.Дайте къде има турбини че сега имам една вида 4 която ми е набор и не мога да и открия турбина.
pavelari - майстор
mankuzo написа:
Здравейте! Имам хидрофор , но при монтажа не монтирах кран със който да мога да източвам системата. И така 2 години нямаше проблем ,но тази зима замръзна цялата система и се спука пластмасовият корпус на хидрофора през който минава водата.Някой знае ли начин по който да се залепи пукнатината на корпуса,да се подмени самият корпус или да си купя нов?
А мислиш ли да вземеш мерки за следващата зима? Къде живуркат помпите?
dragozow - майстор
Хубаво на простите хидрофори е че са ремонтнопригодни. Продават се мембрани, съдове, пресостати, фланци и помпи, не са много скъпи. Все пак такива неща могат да се предотвратят като се източва системата или е добре изолирано всичко.
pavelari - майстор
отделно се продават и петорници за връзки: пресостат + манометър + помпа + балон + нагнетател
"Юроком 2000" в дианабад, София
и други фирми
http://www.google.bg/imgres?q=%D0%BF%D0 ... 29,r:5,s:0

А една или две нажежаеми крушки могат да ви спасят помпите от измръзване през зимата / абсолютната/ - препоръчвам да са във водозащитни плафони /тип буркан :)/
stiv1961 - майстор
dragozow написа:
Хубаво на простите хидрофори е че са ремонтнопригодни. Продават се мембрани, съдове, пресостати, фланци и помпи, не са много скъпи. Все пак такива неща могат да се предотвратят като се източва системата или е добре изолирано всичко.
Моята система работи целогодишно 24/7 / каквото и да значи това/ :)
pavelari - майстор
stiv1961 написа:
Като купуваш помпа гледай да има технологични отвори за манометъра и пресостата. Моят хидрофор е ,,Айнхел" а сега помпата му е подобна на снимката отдолу само, че е червена. В момента не мога да намеря актуална снимка на самата помпа.
Колега, гледам снимките и професионалното ми око вижда един много опасно монтиран разклонител - може нищо да не стане ама може и да влезеш в статистиката с лош късмет - е ако има ДТЗ се извинявам за коментара... Иначе е ясно ВиК-то ти е perfect
stiv1961 - майстор
pavelari написа:
Колега, гледам снимките и професионалното ми око вижда един много опасно монтиран разклонител - може нищо да не стане ама може и да влезеш в статистиката с лош късмет - е ако има ДТЗ се извинявам за коментара... Иначе е ясно ВиК-то ти е perfect
Кажи кое е опасното, че аз не се сещам :? . ДТЗ има, а относно ВиК-то аз самия намирам една моя грешка- провисналата тръба създава малко напрежение, но.. е поправимо.
pavelari - майстор
Е точно за провиса - понеже се случва полипропилена да се пука понякога да не напръска разклонителя - сложи му една Z-образна ламарина на тоя разклонител да не е челно - особено от тройника дето е под напрежение и може да носочи точно натам за беля... Иначе като Вик си е супер и е хубаво, че има ДТЗ... ти саа не се засягай - имаш страхотни постижения - гледал съм снимките ти..
stiv1961 - майстор
pavelari написа:
Е точно за провиса - понеже се случва полипропилена да се пука понякога да не напръска разклонителя - сложи му една Z-образна ламарина на тоя разклонител да не е челно - особено от тройника дето е под напрежение и може да носочи точно натам за беля
:supz: Благодаря, за това пък изобщо не съм се сетил, малииии, още в събота ще го направя макар, че вече трета година няма проблеми ](*,) ](*,)
Draganov - специалист
dragozow написа:
Колега,търся семеринга (май така се казва онова пръстенче с пружина,което е на оста на двигателя)за Einhell ,че го пукнах,докато сменях лагера на хидрофора.Да имаш идея откъде мога да го взема (в София)?
Благодаря предварително!

Тема "Замръзнал хидрофор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: