Не ги слушай за бриото. Монтирал съм доста от тях и до сега 3-4 години няма брак. Ползвам ги при захранване на поливни системи. При теб кладенеца е дълбокичък за нормална самозасмукваща помпа, така че мисля че е по рационално да си вземеш някаква потопяема, която да ти дава поне 3 бара нялягане в къщата. Ако захранваш с 3/4 повече от 2,5 куб.м./час при 3,5 бара не ти трябват. Лошото обаче е че наистина при всяко пускане на потребител на вода помпата ще се включва, което според мен ще усещаш в инсталацията като удар в тръбата. Ползвай бриото вместо механичен пресостат, още повече че е с вградена защита срещу работа на сухо, както сподели и dragozow, но си сложи един малък буфер.
При поливна система само с разпръсквачи става и без буфер, ама там търсим постоянно налягане при даден дебит, като включването и изключването не са плавни а по-резки. Потреблението при всеки цикъл е еднакво, а не като в домакинството, където може да искаш и водата от чешмата да тече съвсем леко - тогава ще товариш помпата с постоянни кратковременни спирания и пускания.
При поливна система само с разпръсквачи става и без буфер, ама там търсим постоянно налягане при даден дебит, като включването и изключването не са плавни а по-резки. Потреблението при всеки цикъл е еднакво, а не като в домакинството, където може да искаш и водата от чешмата да тече съвсем леко - тогава ще товариш помпата с постоянни кратковременни спирания и пускания.