Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
shodan - специалист
абе дърпах ги,ама ше опитам пак :)
Чаро - Акълия
Е нема начин да нема начин!
А пробва ли... да го отвориш. Просто така, без да равзиваш и дърпаш нищо.
Все пак си мисля, че се развива пръстена около бутоните.
jekasus - майстор
Прикачен файл:
DSC_0377.JPG
А така пробва ли да направиш?
Чаро ме изпревари :-D Пръстена е затегнат, просто повечко сила иска.
Pablo - специалист
Имам два такива. И на двата пръстена около бутона се развива, за да може да се повдигне капака.
Huhavela - специалист
На резба е. 120% съм сигурен. Бъди по-упорит!
shodan - специалист
Доста се беше запекло,1-во дръпнах силно единия бутон и той изкочи,после с доста мъка развих пръстена,както и да е стана!
След диагностиката стигнах до извода,че поплавъка от ляво не се качва докрая за да спре водата и тя прелива през тръбата ,която е под бутона:

Изображение

а това тук е само поплавъка

Изображение

Какво да направя? Да го ремонтирам ли?? Или направо да си купя нов?? Ако е тънкана дайте някакви координати на фирма от която да си взема оригинален,а не китайски ментак.
VLADO66 - майстор
С бялото се регулира поплавъка нагоре надолу като се завърти в съответната посока.Ако и тогава не спира си купи нов- продават се цена 5-15лв.
EDI - майстор
Може да се е насъбрал варовик по тръбата, по която се движи поплавъка, да запира и да не може да се качи до горе и да затвори, в къщи така се случи веднъж.Остържи го и пак пробвай дали се движи добре до края.
Чаро - Акълия
А като качиш поплавъка ръчно, водата спира ли? Ако спира минаваш само с реглаж, инак си за нова гумичка... най-добре нов механизъм, както каза Владо...
shodan - специалист
VLADO66 написа:
С бялото се регулира поплавъка нагоре надолу като се завърти в съответната посока.Ако и тогава не спира си купи нов- продават се цена 5-15лв.

С кое бяло от всички,ако визираш тая тръбичка тя е назъбена и поплавъка не се движи по нея,а е прикрепен към нея и по този начин повдига механизма дето спира водата. Иначе като дам ръчно нагоре и спира.Не разбирам къде да щъргам варовик?? Не виждам визуално някъде да е насъбрало,просто поплавъка потъва във водата и не иска да качи догоре за да спре. Не мога да разбера кво му пречи,са отивам да наблюдавам :-D

Тема "Махане на капак на моноблог Porcher" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: