Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Lube - напреднал
да със ф50, но все пак трябва да се има предвид че кухните са с голямо натовартване откъм мазнини, и за по сигурно бих препоръчал ф75, все пак по вертикламия щранг не би трябвало да има проблем със запушването - той обикновено се явява по хор.разводки!
А иначе мисля че железната тръба в момнента е ф60 по спомени от послкедната такава сменяна!
може да се разкърти отдолу и отгоре чудесно и от твоя апаертамент - в 2/3 от случайте се решават през въпросните дупки(заустват надежно) !
Успех
mit2markov - специалист
здравейте,голям проблем е старата канализация.преход за каменинова тръба не мога да намеря,ако го поръчам от производител става дълга и широка.а при мен има "невероятен свеж аромат" :vom: .аз съм на 2етаж и въпреки одушника вони се не трае,отказах се да сменям камениновите тръби в ъгъл са има дебела мазилка при къртене има риск да се счупи да падне парче в канализацията и малеее.така- баня,тоалетна и мокро помещение в банята сложих рогов сифон и ще го включа към стария канал,ще направя пълнеж 7см,като стане ще постна фото,отивам да си сложа противогаза
teon - специалист
...да не отварям нова тема...става въпрос за външна баня и тоалетна(гърне с долно оттичане), правена и подвързана към канализацията преди 40г....отвън до нея има водомерна шахта в която от няколко години при ползване на тоалетната или банята- натаява по малко вода...хоризонталния участък на канализацията е около 4м. и е изпълнен с Циментови тръби с приблизителен диаметър 25см положени на дълбочина 30см...човека който е подвързал тоалетната(гърнето) към хоризонталния участък(циментовата тръба), преживе не си спомняше как и по какъв начин го е направил,но предвид подръчните материали,инструменти пък и опит тогава - подозирам че теча е имено от там...сега тия дни ми предстои да демонтирам гърнето и да поразчопля малко около него но: ако подозренията ми се потвърдят възниква въпросът- как е най-добре да стане подвързването(заустването) на гърнето към тръбата предвид че е циментова и с голям диаметър за да няма бъдещи проблеми?
batibon - напреднал
От тоалетната ти ли започват тези 4 м трасе? Виж вътр.диаметър на циментовите тръби и виж подходяща редукция приблизително с този размер към 110мм. Ако имаш възможност виж добре вътрешно циментовите дали нямат дупки, случвало ми се е трасе от 15м такива с дупки през 5 см близо до петата, оттам беше станало пропадане на кола в гараж. А колкото до опушването на разликата в диаметрите слагал съм и теракол и/или цимент на две три ръце с вътрешен кофраж от мрежа за топлоизолации вързана с тел за да не потъне.
teon - специалист
...да, от тоалетната започват...редукция ако се намери то тя сигурно ще е 'пвц' и не знам как ще стане куплирането с циментовата така щото връзката да е сигурна и да няма теч...подмазване на 'пвц' с цимент не ми се стува удачно а също ползването на силикони и др главно поради това,че циментовата тръба ще е влажна...
batibon - напреднал
: )) Как мислиш че се присъединяват новите кооперации в България днес, и в общност новото строителство? Правят се отвори с бургия в циментовата тръба с перфоратор, разбива се кръга, мушка се тръбата или дъгата в горната третина , уплътнява се с парче найлон кривата и се маааже обилно с циментов разтвор.
teon - специалист
Прикачен файл:
Picture.jpg
Picture.jpg (76.91 KиБ) Видяна 3349 пъти
...мисля да отлея бетонова шайба(тапа) широка 4-5см с отвор 110мм в нея...след монтирането в тръбата- външно ще я подмажа с цимент...
montoya - майстор
Тия циментови тръби са 50-60 см дълги, като са редени, са допирани челно една в друга и са замазвани с цимент. Първо не съм видял до сега измазана връзка и от долната страна на тръбите, второ от годините слягане на земята се разместват и протичат, да не приказвам и че разни корени на лози и други по здрави храсти се завират по фугите и също разместват тръбите, та съвсем не съм сигурен, че проблема е в самото гърне, но не пречи да опиташ, по снимката както си го нарисувал.
Само не се занимавай с разни шайби, просто остави по дълго парчето 110 пластмаса за да влезе по навътре в тръбата, набий около него един найлонов чувал и изсипи 1-2 кофи циментов разтвор и си готов
teon - специалист
...ами като поразчопля около гърнето, с фенерче и огледало ще опитам да огледам отвътре канала...има наблизо лози- възможно е и обрастване с коренища...
montoya - майстор
Ако може да се сваля гърнето, свали го и разкопай наоколо, иначе рискуваш да го счупиш докато кълцаш

Тема "стара битова канализация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: