може да мине - пясък, почва, глина.Остава само камънака и естествено повече място където да се събира
вода.Разработването на един сондаж трае години.
Имам и Вида но това чудо не може да тегли от толкова дьлбокоИмаш тръба 8 метра с 4 метра воден стълб - няма начин Видата да не може да тегли.
За да вадиш вода смукател не ти трябва.Той се слага за да се обезвъздушава лесно и да не изтърва водата.
Пишеш че имаш ПУСНАТА на 8 метра тръба.Какво значи пусната - как ти е изпълнен сондажа?
Има ли обсадни тръби, какъв им е диаметъра, какъв е диаметъра на сондажа?Не те знам и от кой район си - в различните райони
подземните пластове имат различна структура.Покарай теб има ли други сондажи и ако има при тях как е с водата.
Дай да видим такива неща - важно е.
Сега ще ти кажа при нас как се вади вода.Взима се една тръба цол и половина или два.В единия и край се заварява стоманено шило
и се надупчва откъм шилото на известно разстояние.После с чук или бабка и вълшебните думи "......" се набива на 6,5 - 7 метра.
Отгоре се отрязва и се прави резба.На резбата - тетка, над тетката - спирателен кран, после намалител и най отгоре ръчна помпа.
Хоризонтално на тетката се слага възвратен клапан, след него намалител, после холендър и накрая заветната помпа.Разните му там
нипели не съм ги споменавал - те се подразбират.
Дотук - лесно.Сега почва помпане с ръчната помпа - преди много години Видите бяха скъпо нещо и да не се прецака помпата началната
разработка се правеше на ръка.По нашия край стандарта е 10 000 напомпвания.Не си правя майтап.После се пуска вече помпата.
Затова по-горе ти препоръчах разработката да я направиш със стара помпа иначе пясъка ще изпили турбините.
Дано съм бил изчерпателен а и ме заболяха пръстите да говоря.

С една дума - трябва да вадиш вода за разработка на сондажа.
Успех!