• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
baretata_7_62 - специалист
Какво правиш с тези помпи, за какво ги ползваш?
dragozow - майстор
Георги3.14 написа:
Така, работата е ясна, какво да се прави, като не съм специалист по всичко. Предложете центробежна помпа 700W, с дебит 80-120L/min.
http://www.argo-market.com/Products/Details/1428
Следващата дава доста повече вода:
http://www.argo-market.com/Products/Details/1287
Имам и по-големи.
Георги3.14 - помощник
Dragozow, благодаря за информацията. Спирам се на CPM 158/1, теглото 22кг. ли е? SPM22, много ми хареса, но явно двигателя не е оразмерен.

baretata_7_62, имам една градинка(малко фитнес) и гледам да полея по-бързо за 1-2часа.
dragozow - майстор
Пише 22 кг, иначе намирам информация че е 15 кг. Кое е вярно...трябва да я мерим за да видим. Иначе е от чугун и е тежка.
hotrider - специалист
Георги3.14 написа:
Така, работата е ясна, какво да се прави, като не съм специалист по всичко. Предложете центробежна помпа 700W, с дебит 80-120L/min.

за какво ще ползвате помпата е 1-вия въпрос, защо трябва да е центробежна помпатата е 2-рия, защо трябва да е 700 w е третия въпрос. бих ви препоръчал тази помпа приближава се до вашите изисквания.
nikolson - майстор
Е,аз също поливам със Сперони,но по-голяма.Никакви ядове засега.На изхода съм сложил тетка 1" с разклонител 2 по 3/4 цола+1/2 с пистолет булката да си полива цветята.
nikolson - майстор
nikolson написа:
Е,аз също поливам със Сперони,но по-голяма.Никакви ядове засега.На изхода съм сложил тетка 1" с разклонител 2 по 3/4 цола+1/2 с пистолет булката да си полива цветята.
Пфу-уу!Човека пише за гардения,аз чета сперони.
Георги3.14 - помощник
hotrider:Малко закъснях с отговорите, по ред на номерата.
1-ви въпрос: baretata_7_62, имам една градинка(малко фитнес) и гледам да полея по-бързо за 1-2часа.(500m² зеленчукова градина)

2-ри:Водоисточника е набита на 3.6м. тръба 1 3/4", водата ми трябва на 1метър височина, нискобюджетна.

3-ри:По възможност 750W, защото при всяко поливане нося 60m на ръце , макара и помпа(за по-леко).

Pedrollo 4/100, която ми препоръчвате, може ли да се регулира с кран на изхода? Сондажа ми има дебит 5-5.5m³/h, за повече не съм пробвал.
С подсещането на nikolson намерих Speroni - CM 27 и Speroni - CM 22, коя е по-добра, ще може ли да работи 2- 3 часа без да изключи, надеждни ли са?
Последна промяна от Георги3.14 на съб авг 04, 2012 1:40 pm, променено общо 1 път.
hotrider - специалист
Георги3.14 написа:
2-ри:Водоисточника е набита на 3.6м. тръба 1 3/4", водата ми трябва на 1метър височина, нискобюджетна.

3-ри:По възможност 750W, защото при всяко поливане нося 60m на ръце , макара и помпа(за по-леко).

може ли да се регулира с кран на изхода? Сондажа ми има дебит 5-5.5m³/h, за повече не съм пробвал.
700 -750 W мотор няма как да е лек, особено пък ако корпуса на помпата е чугун, за целта трябва да е със хром-никел корпуса на помпата да е по лека, но пък по скъпа.
педролото във този случай не го препоръчвам макар този модел да работи супер, ако има пясък ще имаш проблеми заради конструкцията на помпата, по скоро някоя джет помпа със неръждавейка корпус като тази даже ще пастне на сондажа щом му е 5-5.5 m³/h дебита и нема да песакува много като вадиш толкова колкото дава сондажа.
кран на изхода на помпа няма проблем да се сложи даже за някои е препоръчително не е пречи стига да не се затвори много.
колко е бюджета за ниско бюджетна помпа по лесно ще се избира.
nikolson - майстор
Аз коментара го направих заради споменаването на "китайска",понеже Сперони изглежда като на снимката горе-долу.Но да кажа за моята-Speroni-CM 27.Поливам 1,5-2 часа,изхода е 1",а е с разпределения 2 по 3/4"+ 1/2" за жената да полива цветята с пистолета за половин час.Няма спиране,няма загряване.Но е в двора ми и не я местя.С арматурата ще дойде към 10кг.Аз бих помислил за самоделна количка.
  • 1
  • 2

Тема "Водна помпа SCM22 гардения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: