• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
hotrider - специалист
не не съм го търсил щото мислех че гошо е по умен :finga:. така съм го срещал да го наричат това дето колегата lov се е опитал да покаже на схемата , въпреки че не е съсвсем това което съм виждал да правят като испускат клапаните на големи помпи май бяха 2 x 400 кубика на час 75 Kw двигатели. не съм добър със Paint иначе щеше да го нарисувам, ако имам възможност тия дни ще го начертая и сканирам и ще го пусна.
lov - майстор
Признавам си без бой :lol: но го потърсих и аз в руските сайтове а уж нямам проблеми но греда. Много за ровене. Но както е да е важен е принципа и надявам се да е понятен.
Постарах се да направя едни сметки на коляно за случая на колегата при тръба 2" обема и е около 1.7 литра за 8 м. дължина смукателната тръба. Тоест за обема на съда трябва да е около 4 литра или малко отгоре. малко съм и завишил обемите и размерите така че не са критични.
За да стане максимално компактен бих го направил пак от едно парче тръба Ф 100мм с дължина 70-80 см. Като смукателната тръба бих я сложил пак вътре. Е не е проблем да се изпълни и по схемата нарисувана с пунктираната но ще изглежда грозно и натруфено. За пробка муфа с тапа 1-2" или каквато се има под ръка. Захващането към смукателя може и с холендър но като гледам има място и може да се монтира направо с резбовото съединение с муфа.
Благодаря за идейте. След като реализирам идеята ще пиша. :supz:
hotrider - специалист
колега adelchev, не остана време за рисунки затова ще караме по схемата дадена по горе. представете си бойлер, смукатела е вързан във горния край на бойлера, не разбирам защо е 2-рата тръба на схемата на колегата lov. има си кран за пълнене на бойлера разбира се най горе , на долният край е свързана помпата. пълните съда с вода и пускате помпата, ако всичко е херметизирано помпата ще засмуче прави вакум във съда и той почва да се пълни със вода от смукателя, и така тя(помпата) си смучи от боилера а той посредством вакума създаден във него от помпата изкарва вода от смукателя във горния край и допълва постоянно бойлера. така и да изтърве клапана във бойлера имате достатъчно вода която помпата да смуче, да създаде вакум бойлера пак да почне да се пълни от смукателя и би решил проблема със испускащия клапан.

надявам се ме разбрахте какво се опитах да опиша във този ранен час :roll:
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с възвратен клапан." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: