• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
evrokoma - специалист
не няма да зидам на тази стена но така или иначе заради тръбите за канала към мокрото помещене се налага да слагам фибран или гк за да скрия и нея тръба,а и навремето това е нило мивка лята от мозайка нема разбиване а за копане да не говорим 2дни я събаряхме втпросната мивка :axe:
Имам още един въпрос - на итонговата стена ще има порцеланова мивка дали ще мога да я закрепя надеждно със стандартните крепежи :?
montoya - майстор
evrokoma написа:
Имам още един въпрос - на итонговата стена ще има порцеланова мивка дали ще мога да я закрепя надеждно със стандартните крепежи
Екстра става с дюбелите!
radius - майстор
Доколкото си спомням от сайта на Итонг, 10 см не го дават за зидане - много е тънък. Знам, че се ползва масово за зидане.
marmoz - специалист
evrokoma написа:
Имам още един въпрос - на итонговата стена ще има порцеланова мивка дали ще мога да я закрепя надеждно със стандартните крепежи :?
Ако се притесняваш дали ще остиска има и начин с шпика,дупчиш цяката стена слагаш 2 шпилки ,парче планка с 2 дупки разстоянието м/у шпилките,шаиба ,гаика ,режеш остатъка :)
Аз така го изръчках ама боилера :) и за мивка става :)
evrokoma - специалист
Този Cerasit CR65 го дават за гладки повърхности а както споменах по горе основата е дялан камък как да процедирам,с какво да изгладея преди хидроизолацияра или директно с четката да мажа :roll:
marmoz - специалист
Според мене бороконтакт,после тераколена шпакловка с добър теракол,после хидродрошпакловка,маи я даваха 1-2мм /отзаде на торбата или на брошората пишеше/ :)
Ако искаш да го запечаташ ВО ВЕК И ВЕКОВ сложи и мрежа при тераколеното изравняване /още по 1лв на квадрат/ :)
Ако имаш големи кухини м/у камъните преди теракола запълни с вароциментов разтвор /по малко вар повечко цимент/ :)
:)
evrokoma - специалист
Ако заменя фибрана със стеропор при изравняването естествено дюбелирам по 5-6 дюбела на квадрат мода ли да се надявам този пълнеж да дърюи здраво плочките :? защото и такава идея ми подхвърлиха.Шпакловка на каменния зид със теракол и армиране с мрежа , след това ходроизолация и стеропора залепен на гребендюбелиране и пак армиране отново отгоре с мрежа какво шр кажете за това :?
marmoz - специалист
evrokoma къде е тоя каменен зид че не до скивах на снимките :? :)
evrokoma - специалист
не се вижда на снимките понеже е зад замаска която е 2-3мм при увеличение на първта снимка заградеото с червено е камъни замазани съвсем леко и доста небрежно отсреща зад бившата мивка също е от дялан камък но с доста дебела замаска за да излеят мивката
ето и какво свърших през последнните 2 дни

пуснах тръбата която ще замени тази с водомера
Изображение

довърших и водоснабдяването на банята и мокрото помещение
Изображение

направих ел инсталацията на итонговата стена и пуснах кабелите за осветлеие и вентилатова в банята
Изображение

разпродих стената между бъдещата кухня и мокрото помещение
Изображение

Благодаря на всички които помагат да направя това с което съм се захванал
С уважение Ивелин
  • 1
  • 2

Тема "Възвратна клапа за канал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: