• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
VLADO66 - майстор
hidrazin написа:
:roll: Не е само твоята. Всички стягат до откат. Те не могат да проумеят че в самата батерия
има малко останала вода, която ще направи още няколко капки след затварянето.
:partyman:
Както се казва последната капка винаги остава в гащите-като сложих керамиката се родих.Иначе комплекта за ремонт и гумички ми стоеше на нощното шкафче :-D мине се не мине месец и сменях гумички и беседвах с домашните животни че не бива да подскачат като затварят крановете :lol:
colyo - специалист
Слагайте керамични и не се бойте. От 99-та съм с керамични и даже на майтап не съм ги отварял. В новата къща съм с еднодръжкови и все посягам с двете ръце. За душа в банята съм се замислил за терморегулируем смесител. Гледам, че има в Баумакс по 45 лв.
VLADO66 - майстор
colyo написа:
Слагайте керамични и не се бойте. От 99-та съм с керамични и даже на майтап не съм ги отварял. В новата къща съм с еднодръжкови и все посягам с двете ръце. За душа в банята съм се замислил за терморегулируем смесител. Гледам, че има в Баумакс по 45 лв.
По 45лв. :shock: китайците съвсем ни взеха за мезе :wink:
Gnus - специалист
Аз пък имам точно обратния опит.
Вкъщи душ и 2 чешми са с гумички. Предишните собственици кога са ги правили, не знам, но за 5-6 години (семейство с 2 деца) съм сменил само една гумичка и то защото отварях душа по друг повод. Никъде не капе и не се налага да се затяга силово.
И другата крайност - сложих двойка керамични кранчета (не вкъщи, а в жилище, където пак имам грижата за поддръжката) и за 2-3 месеца почнаха да не затварят и да тресат. Смених ги с по-скъпи и пак същата работа. Върнах гумените и оттогава няма грижи.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
И аз съм сложил на едната врътка керамична - преди около година може би.
Не се е налагало да я отварям.
Като недостатъци виждам: рязкото тръгване на водата и много шумят като се пусне водата.
За мен основния недостатък е силния шум, който може да събуди малкия мушморок.
GROHE Bs - специалист
Принципа на дейсвие е коренно различен при двата варианта.При гумените уплътнението натяга в леглото на батерията.А при керамичните спирането става в самото патронче.И който държи на гумичките първо да райберова батерията
Марин М. - помощник
Здравейте.

На вариант "керамика" в баньо-тоалетната съм от лятото. От безхаберие - изпуснах момента за смяна на гумените уплътнения (2-3 месеца по схемата "айде утре"), в един момент горещата вода изби (добре, че е нямало никой на тоалетната чиния, защото струята беше насочена натам). Видях, че няма шанс за оправяне и право в магазина. Взех един смесител на 'Видима" за 60-70 лв - с една ръкохватка, чучур и отвор за душ, монтирах го и всичко е ОК.
Доволни сме, защото много по-лесно се регулира топлината, можеш да спреш водата на избраната вече температура, което си е предпоставка за икономии и прочие екстри, вкл. и най-важната - няма смяна на гумички!

Сега чакам финансовия момент, за да сменя батерията тип "Юнга" на 10-литровото кухненско бойлерче, защото се налага да сменям гумичката на студената вода всяка седмица - вероятно е дошъл момента за райбероване на леглото, но нямам такъв инструмент.

С една дума - за керамичните смесители съм!
GROHE Bs - специалист
Тъй като загубих моя се наложи да обърна Бургас за нов.След всичкото обикаляне намерих някакъв ментак пластмасов но интересно все още не се е скапал а беше 5 кинта.
  • 1
  • 2

Тема "Смесител с керамични или каучукови уплътнители." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: