• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
todortv - майстор
hidrazin написа:
От собствен опит мога да препоръчам това:
http://www.servina.net/index.php?c=view_prod&stID=11299
:partyman:
+1
Започвайки да чета темата си мислех точно за Sun-Fix. Ползвал съм го и ще свърши работа.
Издържа на налягане. Хладилните техници също го ползват....
Задължително трябва да спреш водата.
hidrazin - майстор
Чисто новия ми радиатор на колата се претри на две от тръбичките от кофти монтаж в сервиза.
Залепих го със точно този SUN FIX. Вече втора година няма грижа. Мисля че няма смисъл да обяснявам за доброто
почистване на мястото от боя, ръжда и подобни. Хваща и на влажно но не и на мазно. Почисти с пила и забърши с
кореселин, чист ацетон или нещо подобно. Ацетона, като този дето го продават за почистване на лак за нокти не става.
Като обиколиш мястото с маджуна отгоре му навий 1-2 слоя PVC от това за ел. инсталациите за да го държи докато стегне.
После го махни като втвърди. Отгоре може да боядисваш спокойно. Аааа... - и не трябва да има налягане в тръбата.
Успех!
Neno Er - специалист
Посипи мястото с готварска сол /сериозно/. Щом течът е малък, корозията от солта ще го запуши.
kalpev - специалист
Вече една седмица нямам сълзене след като го залепих със SUN-FIX, както ме посъветва hidrazin. Ще видим след време как ще се държи, но засега е отлично.
hidrazin, благодаря ти :prost:
hidrazin - майстор
Благодаря и честито! Ако си подготвил и почистил мястото добре не мисля че ще имаш проблем.
Радиатора на колата ми вече кара втора година така залепен както казах, а там също има налягане и голям брой
температурни разширения и свивания на материала. Успех, късмет и лека утрин!
:partyman:
kalpev - специалист
Почистих го точно както ме посъветва. Пилене и шкурене на боята до чист метален блясък навсякъде, после минах мястото няколко пъти с кореселин, докато парцала не остана чист. Водата бях я спрял предварително и я пуснах след 24 часа при пълното стягане на SUN-FIX, пристегнат с PVC лента. Остава ми само да го боядисам тези дни и няма да си личат никакви интервенции =D>
hidrazin, хубав ден от мен :partyman:
Draganov - специалист
kalpev написа:
Вече една седмица нямам сълзене след като го залепих със SUN-FIX, както ме посъветва hidrazin. Ще видим след време как ще се държи, но засега е отлично.
hidrazin, благодаря ти :prost:
И аз имам лек теч (5-6 капки в минута)от заварката на тръбата за топла вода към бойлера ( и двете от неръждавейка).Ще пробвам тази технология,че не ми се сваля бойлера за заваряване (голяма хамалогия е).
Къде се продава и каква е цената?
todortv - майстор
В железариите, малка опаковка 4-5 лв.
  • 1
  • 2

Тема "Сълзене от тройник на стар водопровод" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: