Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
torbalan - Дървен философ
Аз купих на виега сифон... Изглежда много грамотно измислен и произведен...
fbr - майстор
Martins написа:
сметка кое е по надеждно сифон от пвц или алуминий. Против алуминия четох мнения, че пука плочките около него. Не виждам логика, като се има предвид, че алуминиево е тялото.
Точно тялото се раздува и потрошава замазка и плочки, а капачето си седи като ново.
Сифона на Виега е от пластмаса...
MamaMy - майстор
Препоръчвам месингов сифон. На едно ниво е с неръждаемия като трайност.
hidrazin - майстор
+1
Месинг или неръждавейка (инокс). Носете си магнит понякога е от никелирано желязо и се опитват да ти го бутнат като неръждавейка,
Има и месингови никелирани - личат си по теглото. Алуминия взаимодейства с основата от сапуните и шампоаните - помътнява и корозира.
:partyman:
jekasus - майстор
Абе, за принтери или за тока(нищо че съм учил за това)не се хващам да споря, но да предлагате точно този сифон ще загубите спора със мен, щото не за този случай.
виегата или месинга?
jekasus - майстор
Месинга от линка е за поддушево корито Изображение, затова леко погледнах накриво :-D Виегата е си изчислена за пряка връзка с хидроизолация и последващо покритие от плочки.
Но има начин и със обикновените месинговите или пвц-сифони да се направи сигурна връзка със хидроизолация или без нея без да протече дълги години.
Е, тя виегата си е обикновен ПВЦ сифон... Просто грамотно изработен :)
kozl - майстор
Ako няма да гасите цигари или да палите огън връз сифона препоръчвам полипропиленовите. Капачката на сифона е декорация и често се избира на външен вид, а после идват и проблемите. Някои се "заваряват" за основата, други от бели стават жълти, трети не искат да стоят на място и непрекъснато се разхождат. Виега са се съобразили с доста неща, но решетката няма масивен вид. Повечето бани нямат хидроизолация и като сифона не е замонолитен добре и уплътнен към основата с капачката и се разчита на хидроизолация само на плочки и фуга, то често се появява теч около сифона.

Тема "Мнения за сифон за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: