Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
nv952 - майстор
swissmad написа:
Ами за около 100 лв. виж тук.http://www.tashev-galving.com/080+VLR+3 ... 0%BC%D0%B0 .
или нещо втора употреба .Другите които ще ти свършат работа са доста над 100 лв.Проблема на тази помпа е ,че дебита и е малък-щуцера който излиза от нея е като за маркуч 1/2.Но пък казват ,че не се чупели лесно защото били мембранен тип.Успех.
баща ми иска и да и 1/2 изхода така че идеално
angel_ov - специалист
LazarGanev написа:
swissmad написа:
Ами за около 100 лв. виж тук.http://www.tashev-galving.com/080+VLR+3 ... 0%BC%D0%B0 .
или нещо втора употреба .Другите които ще ти свършат работа са доста над 100 лв.Проблема на тази помпа е ,че дебита и е малък-щуцера който излиза от нея е като за маркуч 1/2.Но пък казват ,че не се чупели лесно защото били мембранен тип.Успех.
Тези вибрационни помпи съсипват сондажа, а той струва много повече от една помпа!
А кладенците?
От скоро съм собственик на вилен имот в който има кладенец не ползван повече от 12-15 години, и ми казаха да започна напролет интензивно помпане на водата точно с вибрационна помпа за да се отпушата дамарите или там както се казват.
LazarGanev - "Велик майстор"
Кой го е казал - това е пълна глупост! От вибрациите всичко се уплътнява и дамарите се запушват
angel_ov - специалист
Въх.
Не помня кой, но ми беше казано, че точно вибрациите отпушвали.
Сега кво правя?
Зависи колко е дълбок кладенеца. Вероятно можеш да минеш по-тънко с обикновена ходрофорна самозасмукваща помпа
Krass - майстор
Дамарите се отпушват с помпа с голям дебит.Особено кладенец. ВиК имат мощни дренажни помпи идеални за тая работа.
angel_ov - специалист
Дълбочина 8м. Ф60-70см. имаше 4м воден стълб в началото на лятото и в края на същото пресъхна след почти никакво ползване. Сега се чува да капе вода.
Ами явно се разчита на плитки подпочвени води, но нищо - вземи една помпа и го източвай периодично. белким се усили
angel_ov - специалист
Благодаря за отговорите!
angel_ov - специалист
Сега и ако ми препоръчате конкретна марка и модел. :prayer:

Тема "Избор на потопяема помпа за вила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: