• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
hidrazin - майстор
:? Ами той ще замяза на праджия бе. :lol: Цял ден и цяла нощ само кранове ще отвива и завива. Ми няма да може да им насмогне. :-D
:partyman:
kam34 - специалист
kaloian07 написа:
Монтирай редуцир вентил на студената вода .Регулирай налягането на 6 бара.Смени си възвратния клапан на боилера.
Налягането на студената вода е 2.5 бара, налягането на топлата когато е изключил бойлера е 7.7 бара.

С крана е ясно но не е практично, ще търся нещо автоматично :lol:

То пукането не ми пречи, а по скоро ме притеснява кога ще се сцепи пак със последващия водопад :x
ivanovbg - майстор
Еми слагай такъв клапан но според мен трябва да е поне 4-6бара. Страничния извод е да се свърже тръба или маркуч към канализацията да не ти тече по плочките.
kam34 - специалист
Сложих клапана, работата заспа и бойлера не пука :) Наблюдавам по манометъра как при включен бойлер налягането се покачва от мрежовото 2.5бара плавно и надвишавайки 4 бара клапана прокапва. След изключване на бойлера налягането пада малко под 4 бара и капенето от клапана спира. Водата която изхвърля клапана е около 200-300мл. Ще вкарам дренажния отвор със силиконово маркучле към обратната на мивката, която ми е наблизо и всичко ще е перфектно.

Клапана който сложих на отклонение от тетка на топлата вода е този http://www.water-technic.com/predpazen- ... -bar-p688/
  • 1
  • 2

Тема "Понижаване на налягане на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: