• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
EDI - майстор
То добре, ама да ти кажа, холендър никога не бих поставил скрит.Най-малкото заради различното разширение на ППР и метала.
rum40 - помощник
Всички излази ппр към външна връзка са метални-вътрешна метална резбова втулка. Коеф .на темп раширение е съобразен.

Но всъщност никой не отговори на въпроса ми- има ли място за притеснение при така направената ппр връзка без дистанция между муфата и тройника.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако знаеш колко проблеми ми създават ППР холендритте. Ползвам ги много - в една отоплителна инсталация има поне 5-10, но винаги имам едно наум и избягвам да ги слагам на шибани места, защото по закона на Мърфи точно там потичат. Може да стане с 2 поялника.
montoya - майстор
rum40 написа:
Но всъщност никой не отговори на въпроса ми- има ли място за притеснение при така направената ппр връзка без дистанция между муфата и тройника.
Няма проблем от такава свръзка, освен ако не е залепено като хората. Все пак преди да замажеш пробвай инсталацията под налягане. Ако не протече от тия снадки в рамките на ден - два не би трябвало да протече изобщо.
VLADO66 - майстор
Единствено притеснение при тези връзки е ако е окъсено парчето и е сложено до откат без да влезе достатъчно само че това важи за всички връзки ,демек извършена некоректна работа с възможни скъпи последици.
galin56 - специалист
А защо тия муфи са лепнати толкова плътно до тройника? Какво го е изискало това нещо? Тръбите не са ли могли да влезнат в тройника директно. Това така ми изглежда абсурдно. Питам защото ще сменям тръбите в банята и ще се пробвам сам. Ако нещо не успея, тогава мисля да викна някой с опит, защото за 1 час работа ще искат сигурно 150-200лв. само за труд.
jekasus - майстор
galin56 това са ремонти, за това има муфи плътно на тетки.
Чаро - Акълия
Резбова връзка под плочките е като черупка от орех във вкусна баклава!
Може да, ама може и не!
Ти си прецени сам.

По въпроса- няма проблем с разстоянията м/у елементите. Напълно в реда на нещата е при ремонтн. Друг е въпроса за качеството на заварките.
marian1 - майстор
Колега не виждам проблем да се изработи само от ПП - само така ще си решиш проблем според мен.
rum40 - помощник
Мерси на отзовалите се. Пиключих. Съгласен съм, че слепката е важна-надявам се е ок след като за 3 год и нещо не е текло.Реших да не го пипам. За холендерите -около седмица и нещо ги наблюдавам -надявам се да е все така сухо. След напълване и загряване на с-мата е добре да се достегне за да се компенсират темп. разширения.
  • 1
  • 2

Тема "Монтаж ппр тръби изискване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: