• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Teodor80 - специалист
kaishew написа:
Привет колеги.Да споделя и моя опит по въпроса.От 2008 год. си направих подобно езерце както е видно от снимките.Ползвам го за напояване и други радости.Само че се намирам на около 100 м.от река и от там го допълвам.Дъното е покрито с брезент от автомобил.На пук на всички прогнози,че ще изгори и протече то си държи.Сега съм решил да го разширявам,като използвам точно технологията с подлагане със стари мокети,винил от реклами и полиетилен.За мой късмет на дъното на разширението открих вода с дебит около 1500 л. на час.Мисля да го дренирам и използвам за допълване. За предимството на поливане с топла вода няма смисъл да спорим.
http://kaishev1.snimka.bg/other/ezero.491551
Е това е моето мнение.Колега ти си светлината в тунела!
Дано се случат нещата.Самоче винила е много скъп.
miroton - майстор
А защо не поливаш двора на няколко етапа?
Teodor80 - специалист
miroton написа:
Имам 1.5куб. вода по 20л/кв това са 70кв/м двора е 3дка. Не става.Аз не живея там.
nikolson - майстор
Teodor80 написа:
miroton написа:
Имам 1.5куб. вода по 20л/кв това са 70кв/м двора е 3дка. Не става.Аз не живея там.
Колега, както сам си отбелязал, трябват ти минимум 50-60м3 вода. При някои култури и повече. При твоя дебит това прави 30 денонощия. Няма как да стане без по-голям приток. Дори и капково напояване няма да реши този проблем. Според мен имаш два варианта.
1. Проучване плюс сондаж за по-висок дебит.
2. Засяване на част от земята с неполивни култури.
Колегата по-горе има много по-голям обем воден приток, плюс река.
kozl - майстор
:supz: Ако колекционираш вода в повърхностен резервоар ще трябва да извадиш от сумарния обем и изпаренията. Голем двор вода не стига, че и в загуба от изпарения да се губи и ако дупка в найлон мишка изгризе.........................................................
Остави тази повърхностна идея. Помисли с какво да капеш най евтино и 24 часа директно от кладенеца и площ според дебита. Това с малко пари за макс. поливна площ. Ако поливаш гравитачно ще е възможно най-евтино и най малко площ ще напоиш.
  • 1
  • 2

Тема "Съхранение на вода от кладенец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: