• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
hidrazin - майстор
Добре е преди помпата да има филтър за едри частици и след нея фин филтър. Все пак ще захранва къща.
:partyman:
koleto84 - специалист
Тя водата е от сонда-питейна, с оксадна тръба-ф130.Сондажа се ползва от около
3-години с ръчна помпа.Водата изследвана в ХЕИ.
Предполагам че едри частици няма,клапана най-долу е с мрежа.
За възвратния клапан бях чел някъде,че е добре да има заради някакъв удар към помпата... :?
Иначе за мен е по-добре да няма.Пресостата не знаех какъв е(и в магазина не знаеха)
:-D
VLADO66 - майстор
Слагат се такива клапани само че не пружинни,а хоризонтални заради по-малкото съпротивление.При по високо налягане при спиране на помпата се получава обратен хидравличен удар към турбината,но това е при по-големи помпи със съответно по-големи диаметри нагнетатели.
koleto84 - специалист
Разбирам,че мога да махна възвратния клапан и да добавя филтър за едри частици
на входа на помпата....и защитата от работа на сухо слагам веднага след помпата(на изхода).
VLADO66 - майстор
Клапана можеш да го махнеш,а филтъра се слага на края на смукателната тръба.Ако го сложиш преди помпата и имаш частици във водата ще се налага често да го чистиш.
hidrazin - майстор
VLADO66 написа:
Клапана можеш да го махнеш,а филтъра се слага на края на смукателната тръба.Ако го сложиш преди помпата и имаш частици във водата ще се налага често да го чистиш.
+1 При теб поне е възможно да сложиш смукател с цедка. При мен е невъзможно защото съм с набита тръба. Сондажа ми е правен някъде 77-79 година и миналото лято грубия филтър на входа на помпата го чистих 3-4 пъти. Какво остава за твоя пресен сондаж? :)
koleto84 - специалист
В моя случай по-добре ли е да сменя пресостата с такъв
Прикачен файл:
brio 2000MT.jpg
brio 2000MT.jpg (6.76 KиБ) Видяна 9608 пъти
или да сложа само тази защита
Прикачен файл:
spin.jpg
spin.jpg (6.9 KиБ) Видяна 9608 пъти
  • 1