• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
dimitar.z - специалист
Ами размишлявам цял следобяд върху проблема. Тъй като съм на 1-ви етаж и от мойта страна на блока се пад около 50 см под кота нула, вероятно заради това, когато отворя прозореца се получава такова силно засмукване. Пробвах дори с цигарен дим - дори духайки наобратно дима пак се отклонява към прозореца. И този вакуум по някакъв начин успява да засмуче или поне измести водната преграда в U - то на тръбата (сифона) и да засмуче от канализацията. Ако съм прав до тук, то ако поставя един тройник преди сифона с тръба нагоре ( като тройник за пералня), дори и без клапан, то когато вакуума засмуче от мивката, ще попадне въздух идващ от този тройник и няма да наруши водната преграда. Дали съм на прав път?
kozl - майстор
Вакума смуче в канала, а не духа миризма в стаята. Но като изсмуче водния затвор след вакума повишеното налягане духа миризма в стаята. Е па Ич не си направо с идеята за тръбата. Ако по този начин миризмата не излиза от сифона ще излезе от тръбата. То ако има само вакум и сифон не трЕбЕ.
pipilica - майстор
Според мен си направи по-голямо U от PVC тръби да има повече вода вътре да не може вакуума да я издърпа и после да мирише.
  • 1
  • 2

Тема "Миришещ сифон, по-различен проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: